Am fost chemat in judecata de catre vecini pentru ca ,sustin ei ,( pct 1 )le blochez drumul de acces prin parcarea masinii in fata portii lor .Ulterior au mai cerut ( pct 2 )sa-mi construiesc canale de preluare a apei pluviale pt ca apele se scurg de pe terenul meu pe terenul lor ( terenurile fiind in panta ) .
Ca probe au adus la punctul 1 o poza cu o masina care nu este a mea dar iese de la mine din curte , o alta poza cu tarusi infipti pe drum de nu stiu cine si martori care spun ca nu au vazut masini parcate acolo si ca nu stiu cine a batut tarusii ( deci aceste probe nu ma incrimineaza in nici-un fel ) .
Pentru pct 2 s-au facut expertiza din care reiese ca prin zidul de sprijin a umpluturii ,efectuete pe terenul meu ,apa este stopata temporar si apoi se scurge pe terenul lor din cauza inclinatiei naturale a terenului .In realitate , o foarte mica , cantitate de apa se infiltreaza prin acest zid de beton .
Judecatoarea retine (pentru pct 1),din pozele respective si din declaratiile martorilor ,ca blochez accesul ,obligandu-ma sa mentin liber drumul de acces al vecinilor , iar pentru pct 2 a retinut ,nu stiu de unde , ca prin scurgerea apelor se creeaza ravene ,obligandu-ma sa construiesc rigole .
Am facut recurs cu trimitere directa la greselile facute , dar acesta a fost respins ca nefondat si ramanerea sentintei irevocabila . Inca nu s-a redactat pentru a vedea motivatia .
Parerea mea este ca ,la pct 1 ,sentinta data se contrazice cu probele ,iar la pct 2 a adaugat acele ravene in context pt a fi motivata .
Tinand cont de sentinta si de respingerea inexplicabila a recursului ,o eventuala contestatie va fi respinsa .
Am decis ca pentru moment sa ma conformez si sa platesc vecinilor cheltuielile de judecata impuse si sa construiesc acele rigole ,care oricum sunt inutile pentru ca nu le pot racorda la nici-un sant sau la canalizare pentru ca nu exista si apa va avea acelas curs.
Mentionez ca este pentru prima data cand ajung intr-o sala de judecata si nu prea stiu ce pot sa mai fac sa dovedesc erorile judiciare .
V-as fi foarte foarte recunoscator daca ma-ti indruma catre o cale promta sa pot dovedi aceste erori intentionate sau neintentionate (sunt atat de uimit de aceasta judecata incat nu stiu ce sa cred si ce sa fac) .
CU DEOSEBIT RESPECT
COSMIN
In lipsa detaliilor din motivarea instantei,in lipsa precizarilor referitoare la apararile partilor ,in raport de datele insuficiente prezentate de dvs,este hazardat a emite raspuns
Apel nu ati facut?
Ati epuizat si ultima cale de atac?
Popularizarea prin presa, in special prin televiziune, urmata de o sesizare a CSM v-ar putea ajuta.
(desi este o tema care nu face audienta)
Am facut doar recurs , care a fost respins ca nefondat , nu a fost redactat pana acum. dupa reccurs ce alta cale de atac mai este , tinand cont ca sentinta a ramas irevocabila . Pot solicita o alta cale de atac la o instanta din alt judet sau la alta curte superioara . Daca da , cum trebuie sa procedez ? Multumesc !
Nu mai aveți, din punctul meu de vedere, nici o cale de atac utilă dvs. Atât revizuirea, cât și contestația în anulare prevăd condiții speciale, care sunt, în general, greu de îndeplinit.
Așteptați, oricum, motivarea deciziei pentru a cunoaște dacă instanța de recurs s-a pronunțat pe toate motivele de recurs.
Multumesc ! Totusi sper sa mai gasesc o cale prin care sa se faca dreptate ,cu toate ca se pare ca este aproape imposibil ,mai ales ca suntem in Romania !