avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 888 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Revenirea la serviciu dupa concediul de crestere copil ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Revenirea la serviciu dupa concediul de crestere copil 2 ani.

Gemenii mei fac pe data de 13 decembrie 2012 varsta de 2 anisori, insa decizia de concediu a fost incepand cu data de 25 ianuarie 2011.
Incepand cu ce data trebuie sa ma prezint la serviciu?
In aceasta perioada locul meu de firma a fost luat de o alta persoana angajata dupa ce am intrat eu in concediu,se poate sa ma dea afara spunand ca locul meu e ocupat?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:02, 26 Aprilie 2018
nu va poate desface contractul de munca pe motiv ca este angajat o alta persoana, ci invers, cel de-al doilea contract de munca poate fi desfiintat intrucat dvs ati revenit la munca
lavinia_radu

CCC va inceta la data de 13.12.2012 , iar la serviciul efectiv va veti prezenta incepand cu data de 14.12.2012.
Potrivit prevederilor legale in materie, plata indemnizaţiei pentru creşterea copilului încetează cu ziua următoare celei în care copilul a împlinit vârsta de 1 an, 2 ani, respectiv de 3 ani, în cazul copilului cu handicap. Astfel, dreptul la indemnizaţie pentru creşterea copilului va înceta în aceleaşi condiţii şi acest lucru tocmai pentru a evita suprapunerea de drepturi în ziua în care copilul împlineşte 1 an, 2 ani sau 3 ani, respectiv: dreptul la indemnizaţie pentru creşterea copilului şi dreptul la salariu în ziua întoarcerii la activitatea profesională. Ziua în care se va relua activitatea profesională este ziua următoare celei în care copilul împlineşte 1 an, 2 ani sau 3 ani.

La revenirea din CCC, angajatorul poate decide concedierea dvs pentru alte motive si nu pentru cel mentionat de dvs ....
1. - In perioada cat ati fost in CCC ati avut contractul individual de munca (CIM) suspendat adica erati tot salariata acelui angajator numai ca nu prestati munca si nu primeati salariu.
- Dupa terminarea CCC angajatorul este obligat sa va reprimeasca la acelasi loc de munca in baza aceluiasi CIM.

2. Angajatorul avea dreptul sa angajeze alta persoana in locul dvs. dar numai pe perioada determinata, pana la revenirea dvs din CCC.

3. Inainte de terminarea CCC faceti o cerere catre angajator prin care solicitati incetarea suspendarii CIM si reluarea activitatii in baza aceluiasi CIM, incepand cu data de 14.12.2013.

4. Este posibil ca angajatorul sa va ofere un alt loc de munca decat cel inscris in CIM dar nu sunteti obligata sa-l acceptati.

5. Daca apar probleme cu angajatorul va adresati cu o sesizare la ITM.

Am luat legatura cu angajatorul meu si mi s-a spus ca postul meu a fost restructurat,iar cu 15 zile inainte de a se implini acei 2 ani sa fac o cerere de revenire in cadrul muncii, ulterior contractul meu de munca se va incheia fiind restructurat postul si intru in somaj.Este corect ce se intampla avand in vedere ca postul nu mai e din octombrie 2011?Nu trebuia sa fiu si eu anuntata?
1. - Angajatorul nu avea obligatia sa va anunte ca desfiinteaza postul in timp ce erati in CCC.
- Si daca v-ar fi anuntat nu puteati rezolva nimic.

2. - Daca locul de munca al dvs. a fost desfiintat atunci angajatorul va concediaza cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului) si astfel veti putea beneficia de indemnizatie de somaj.
- Pentru asta angajatorul trebuie sa respecte prevederile din Codul muncii adica sa va acorde o perioada de preaviz de 20 de zile lucratoare (in care veti merge la serviciu si veti primi salariu) si apoi sa emita decizia de concediere.

3. Codul muncii spune:

Art. 65
(1) Concedierea pentru motive care nu tin de persoana salariatului reprezinta incetarea contractului individual de munca determinata de desfiintarea locului de munca ocupat de salariat, din unul sau mai multe motive fara legatura cu persoana acestuia.
(2) Desfiintarea locului de munca trebuie sa fie efectiva si sa aiba o cauza reala si serioasa.

4. Daca dvs. considerati ca desfiintarea postuluyi nu este efectiva si nu are o cauza reala si serioasa atunci puteti contesta decizia de concediere (dupa ce o veti primi) la Tribunalul din judetul in care aveti domiciliul.

Alte discuții în legătură

Incetare concediu crestere copil ghiuream@yahoo.com ghiuream@yahoo.com De la firma mi s-a spus ca firma nu este inchisa ei doar si-au restrans activitatea si mi s-a spus ca dupa reluarea activitatii din concediu crestere copil am ... (vezi toată discuția)
Revenire din cic mirelahanganu mirelahanganu Buna ziua, Va rog sa mi spuneti ce se intampla in cazul in care la revenirea din CIC postul meu nu mai este disponibil ( este alta persoana angajata ). ... (vezi toată discuția)
Ce obligatii are angajatorul cand revin din ccc? carmengoth carmengoth buna. am si eu o nelamurire privind conditiile reinceperii activitatii dupa terminarea ccc. postul meu de munca figureaza la o agentie a unei bancii. este ... (vezi toată discuția)