avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 882 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incercare concediere abuziva
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incercare concediere abuziva

Buna ziua! In luna nov2008 am primit de la angajator oferta de desfacerea cim cu acordul partilor in sch 1 sal compensatoriu. Am refuzat. Nu pot desfiinta postul, asadar au incercat desfacere disciplinara. Am fost chemat la cercetare in data de 07.01.2009. Nu au putut dovedi acuzatiile aduse, au dat decizie de suspendare cercetare fara aplicarea de sanctiuni.
Au angajat alta persoana pe aceeasi functie si acum mi-au trimis un email sa ma prezint sa predau tel+laptop+etc. (precizez ca ma aflu in concediu acum)
Trebuie sa ma prezint sa le predau sau astept sa emita o decizie si sa mi-o comunice?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:38, 30 Ianuarie 2009
Imi cer scuze, dar nu am inteles bine : s-a decis suspendarea cercetarii, iar dvs. nu v-ati mai prezentat la servici? Iar apoi s-a angajat o alta persoana pe acelasi post, fara ca mai inainte contractul dsv. de munca sa inceteze? Este aberant. In orice situatie cercetarea disciplinara trebuie sa se finalizeze, prin aplicarea unei sanctiuni ( daca e intemeiata) de la cea mai usoara pina la cea mai grava, de concediere. Abia la incetarea raportului de munca sunteti obligata sa predati .
Imi cer scuze pt ambiguitate. Am incercat sa fiu succint.
Cercetarea a incetat fara sanctiune intrucat a fost neintemeiata.
Ulterior comunicarii deciziei cercetarii mi-am reluat activitatea, iar in urma cu cateva zile am intrat in concediu. A fost angajata inca o persoana prin crearea unui nou loc de munca.
Contractul meu de munca este inca activ.
CA atare, trebuie sa predau sau astept decizia?
Multumesc!
Ce decizie sa astepati, intrucat cercetarea disciplinara s-a terminat fara sa vi se aplice nicio sanctiune?
Predarea-primirea bunurilor pe care le aveti in custodie se poate face si in baza unei decizii a conducerii unitatii. La predare-primire este obligatoriu sa incheiati un proces-verbal, astfel incat sa nu aveti surprize de genul : nu le-ai predat
Daca obiectele respective sunt aferente exercitarii atributiilor postului pe care il detineti, predarea lor , inainte de incetarea CIM, ar trebui sa aiba o justificare bine motivata . In caz contrar , ele se predau la incetarea activitatii. De vreme ce va aflati in concediu de odihna, pentru a se proceda corect, ar trebui sa vi solicite revenirea la serviciu.
elis a scris:

Ce decizie sa astepati, intrucat cercetarea disciplinara s-a terminat fara sa vi se aplice nicio sanctiune?
Predarea-primirea bunurilor pe care le aveti in custodie se poate face si in baza unei decizii a conducerii unitatii. La predare-primire este obligatoriu sa incheiati un proces-verbal, astfel incat sa nu aveti surprize de genul : nu le-ai predat

Decizia de suspendare cercetare am primit-o.
Ma refeream la o decizie a angajatorului pt predarea bunurilor.
Reiau: sunt obligat sa predau bunurile doar in baza email-ului primit sau doar in baza unei decizii?
Va multumesc mult!

Alte discuții în legătură

Mutare pe un post inferior kszabo1979 kszabo1979 Buna ziua As fi recunoscatoare daca m-ar putea ajuta cineva in poblema urmatoare: Sunt angajata la o firma de 10 ani in functie de sef birou export / ... (vezi toată discuția)
Suspendare cim in concediu de odihna si dupa aprobarea incetarii cim prin acordul partilor mmaria mmaria Un director, prin presiuni efectuate asupra lui a fost fortat sa formuleze cerere de incetare a CIM prin acordul partilor la o anumita data. Pana la data ... (vezi toată discuția)
Cercetarea disciplinara la detasati dijmarescu dijmarescu Buna, Va rog o solutie, In cazul savarsirii unor abateri disciplinare de catre detasati, cine face cercetarea disciplinara? Imi puteti spune, va rog:help: ... (vezi toată discuția)