avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cercetarea disciplinara la detasati
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cercetarea disciplinara la detasati

Buna,
Va rog o solutie,

In cazul savarsirii unor abateri disciplinare de catre detasati, cine face cercetarea disciplinara? Imi puteti spune, va rog:help: si baza legala, daca exista

Revin cu completari, poate ajuta la lamurirea spetei

Este vorba de savirsirea unei fapte penale.
Sa spunem ca angajatul detasat a cauzat un prejudiciu firmei Y la care este detasat.
Avand contractul suspendat la firma X (care a dispus detasarea) si producand o paguba firmei Y , cercetarea disciplinara ar trebui sa apartina fimei Y. Nu?
Exista o baza legala in aces sens, pe langa intelegerea dintre cele doua firme?

Daca in urma cercetarii disciplinare, firma Y decide ca sanctiunea aplicabiloa este desfacerea disciplinara a CIM , ce se intampla?
Poate lfirma Y lua o asfel de decizie?

Cum poate Firma X (cedentul, angajatorul) sa inceteze CIM in baza unei cercetari disciplinare facuta de o alta firma, mai ales ca, in fapt, nu i-a cauzat nicio paguba?#-o

Multumesc inca o data
Ultima modificare: Miercuri, 29 Iunie 2011
dijmarescu, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters189303 , utilizator 14:03, 29 Iunie 2011
Cercetarea disciplinara se va face de catre firma la care a fost detasat, dar ei nu au competenta sa ii desfaca CIM deoarece salariatul nu este inregistrat ca salariat al lor. Firma Y, cum ii spuneti, poate sa inainteze propunerea de desfacere disciplinara a contractului firmei X, aceasta din urma luand o asemenea decizie, de asemenea poate sa renunte la serviciile salariatului adica sa puna capat detasarii mai devreme.
Mai mult firma Y poate face plangere penala impotriva respectivului salariat, urmand sa se suspende activitatea acestuia la firma Y. (art 52, lit b)
Multumesc,

Si daca inceteaza detasarea, angajatul revine la firma X, aceasta din urma poate dispune desfacerea disciplinara a CIM in baza infromarii primite de la firma la care a fost detasat cel in cauza sau trebuie la randul ei sa faca o cercetare disciplinara?
Firma X se poate folosi de referatul intocmit de firma Y, in masura in care este si in interesul lor sa inceteze CIM pentru acest salariat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Detasare salariat-problema corinarusu24 corinarusu24 buna ziua, v-a supun atentiei o speta: un salariat urmeaza sa fie cercetat disciplinar (acum se intocmesc actele pentru cercetarea prealabila), cercetare care ... (vezi toată discuția)
Suspendarea cim anonim001 anonim001 Mi s-a suspendat CIM in urma cercetarii disciplinare , pentru incalcarea regulamentului intern al societatii. In acesta situatie pot sa imi mai depun demisia ... (vezi toată discuția)