avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 621 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Infiintare think tank
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Infiintare think tank

buna ziua. As dori sa stiu care sunt pasii necesari infiintarii unui think tank. Ce statut are? cumva ong sau institut? ce lege reglementeaza acest lucru? 179/2005 sau ordonanta 26/30.01.2000? multumesc
Ultima modificare: Luni, 12 Noiembrie 2012
ioana_55, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mihai Lupu , Consultant asigurari 22:23, 12 Noiembrie 2012
Buna seara. Un "think tank" este un Centru de expertiza. Acesta poate fi materializat, fie intr-un Institut de cercetare in anumit domeniu, fie intr-o Organizatie Neguvernamentala (ONG). Pentru a intelege mai bine care este statutul unui centru de tipul "tink tank", va recomand sa luam impreuna exemplul de astfel de entitate in persoana juridica a "Societatii Academice din Romania".
Primul act normativ la care va referiti - LEGEA nr. 179 din 9 iunie 2005 privind infiinarea, organizarea sŸi functionarea institutelor de teorie politica si educatie democratica - reglementeaza, asa cum deriva si din numele acesteia, infiintarea, organizarea si functionarea centrelor de cercetare in domeniul stiintelor politice.
Cel de-al doilea act normativ - OG 26 2000 cu privire la asociatii si fundatii, reglementeaza infiintarea de catre persoanele fizice a acestor forme de organizare - asociatii si fundatii, care au statutul de persoane juridice fara scop patrimonial si nu indeplinesc functii sau servesc scopurilor politice.
Ultima modificare: Luni, 12 Noiembrie 2012
Mihai Lupu, Consultant asigurari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferenta concreta intre asociatie si fundatie highlife highlife Buna ziua. As dori sa stiu care este diferenta concreta dintre o Fundatie si o Asociatie. Tot ce stim este ca infiintarea unei Fundatii costa mult mai mult ... (vezi toată discuția)
Vreau sa infiintez o fundatie.ma ajutati? carmenelena27 carmenelena27 De foarte mult timp imi doresc sa infiintez o fundatie.As avea foarte multe de spus,dar ma raportez la o intrebare esentiala :cum trebuie sa procedez?care ar ... (vezi toată discuția)
Institutii publice si private cu scop nonlucrativ firina firina [As dori sa solicit lamuriri cu privire la statutul institutiilor publice si private cu scop nonlucrativ. Imi puteti, va rog, spune daca un asezamant cultural, ... (vezi toată discuția)