avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incadrare preot
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incadrare preot

Este corect ca in statul de functii al unui spital, preotul sa fie inclus la personal TESA? Daca nu, atunci unde poate fi incadrat?
Cel mai recent răspuns: michelina1971 , utilizator 10:40, 31 Ianuarie 2009
nu mi se pare corect din punct de vedere etic.daca spitalul este privatizat nu-mi pasa...
parrea mea este ca se poate angaja atata timp cat se respecta o proportie a religiilor si celorlati contribuabili!!
Atat timp ce in COR exista profesia de preot - avand codul 246027, nu vad un impediment a trece persoana care ocupa aceasta functie in categoria personalului TESA.
~ Conținut șters la cerere ~
jurist Clement a scris:

Din mai multe motive,sa ne reamintim,urmatoarele:
- unitatile si institutiile publice,au dreptul prin lege,sa beneficieze de consiliere si asistenta spirituala,prin legea cultelor
- si fiind un cadru calificat prin studii superioare,deci ce poate sa fie in cadrul unui spital: CAPELAN,care nu se confunda
cu personalul spitalului,ci este un post asimilat functiilor unice din Lg.188/1999 a functionarilor publici
- in nici un caz nu poate fi mai prejos de personalul TESA,insa gandirea multora din...epoca de aur....a ramasa intepenita in rugina comunista,de culoarea rosie#-o:((=D>X-(:P

ti se pare corect ca un contribuabil de o religie x sa sustina prin contributia lui un preot de religie ortodoxa?
normal ca este in COR, normal ca se poate angaja la personal tesa...ceea ce am spus nu a fost de natura juridica cat etica!! Aici nu e vorba de comunism...e vorba de autoritate bisericii in stat...ti se pare normal? e normal ca spitalul sa aiba conventii incheiate cu preotii de la cultele religioase...si in functie de nevoia de consiliere sa se apeleze..daca e democratie si nu e comunism.....adica eu budist sa fiu consiliat pe pragul morii de un preot ortodox.. ha-ha!!!
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Ianuarie 2009
Irina Havirneanu, Alte profesii
Am supus dezbaterii acest subiect, deoarece vroiam sa stiu daca preotul poate fi incadrat in alta categorie dacat TESA deoarece normativul de personal tesa este limitat si preotul ocupa un post din acest normativ, post pe care ar putea fi incadrat un economist de exemplu.

Alte discuții în legătură

Angajare preot validunca validunca Buna ziua. Suntem unitate sanitara , prestatoare de servicii medicale cu buget de la Casa de Asigurari de Sanatate. Fostul preot a iesit la pensie limita de ... (vezi toată discuția)
A fi sau a nu fi... stat laic Vlad-Fr Vlad-Fr Sunt foarte curios sa vad opiniile romanilor despre acest subiect. Astazi, statul Roman si Biserica nu sunt separate, sau nu destul. A fi stat laic nu inseamna ... (vezi toată discuția)
E legală afișarea simbolurilor religioase în cabinetele medicale? naten naten Sunt legale simbolurile religioase(carti, reviste, icoane pe pereti si citate din biblie inramate extrem de vizibile) in cabinetele medicale? (vezi toată discuția)