avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare preot
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare preot

Buna ziua.
Suntem unitate sanitara , prestatoare de servicii medicale cu buget de la
Casa de Asigurari de Sanatate.
Fostul preot a iesit la pensie limita de varsta si doreste cumul de functii
pensie cu salar.
Ministerul Cultelor poate obliga o unitate sanitara sa il mentina in activitate
in situatia in care spitalele sunt subfinantate si are un buget limitat pentru
cheltuielile de personal, iar preotul nu este prestator de servicii medicale.
Preotul insista sa il mentinem cu contract de munca pe perioada determinata.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:10, 6 Iulie 2013
nu va poate impune nimeni sa angajati sau sa mentineti in functie pe cineva si cu atat mai putin o persoana care a iesit la pensie.
preotul nu este platit din fondurile BOR? sau presta serviciul in baza vreunui contract incheiat cu CJAS?
parca preotii au o misiune caritabila si nu trebuie sa fie platiti din banii pacientilor! nu cred ca este normal ca un preot sa fie angajat al unui spital finantat de stat. in mediul privat un spital isi poate angaja ciar si un sobor de preoti.
Ultima modificare: Vineri, 5 Iulie 2013
cyan, moderator
Biserica ortodoxa are preoti misionari care lucreaza in spitale. Intr-adeavr,iÎn ultimii ani, la spitalele din România au fost înfiinţate posturi de preot, amenajându-se capele sau chiar construindu-se biserici pentru asistenţa religioasă a bolnavilor.

Fiind vorba de sectorul bugetar, pentru preoti nu se aplica regula de 7 la 1?
freeelis a scris:

Fiind vorba de sectorul bugetar, pentru preoti nu se aplica regula de 7 la 1?

cred ca pentru aceasta activitate se aplica regula de 1 la 7.;)
Fiind vorba despre sectorul bugetar, si din cate stiu, numai in anumite situatii aceasta regula este incalcata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Din punct de vedere legal e obligatorie plata contribuției la biserică? Bianca Vlasin Bianca Vlasin Bună ziua, va rog sa îmi spuneți. .....dpdv legal e obligatorie plata contributiei la biserica? Nu de alta, dar avem copil mic, cheltuieli multe, iar un ... (vezi toată discuția)
Cautata cu lumanarea alex9ys alex9ys Domnilor, cu respect va infatisez urmatoarele si astept de la Dumneavoastra un sfat sau o recomandare. Sunt preot. Probabil stiti, salariul unui preot nu este ... (vezi toată discuția)
Preotul ortodox i-a spus bunicii că nu va aproba înmormântarea ei lângă bunicul, unde are concesionat locul de veci, pentru că s-a pocăit. ce pot face ca să-l conving atunci când va sosi momentul? wazz wazz Buna ziua Bunicul meu a fost ingropat in cimitir ortodox acum 25 ani. Bunica mea are si ea loc de veci langa el tot de atunci. Ieri popa i a spus ca nu va ... (vezi toată discuția)