avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... legea handicapului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

legea handicapului

Buna ziua. Sunt o persoana cu handicap, accentuat si permanent. Am astm. Legat de aceasta as avea mai multe intrebari. Sunt de multi ani asa si as vrea sa stiu in primul rand daca, in afara de cei 200 lei pensie de handicap pe care ii primesc lunar si de faptul ca, daca imi pun pe masina semnul specific, beneficiez de locul de parcare rezervat noua, MAI AM SI ALTE DREPTURI? Sunt casatorita si bunurile, casa, masina sunt comune cu sotul meu, e adevarat ca am putea sa nu platim impozit? Sau sa nu platim telefonul fix la RDS? E adevarat ca pot lua un credit de la banca fara dobanda? ca daca imi schim masina nu platesc taxa de inmatriculare la o noua masina? De unde aflu eu toate acestea? Imi puteti spune voi? MUltumesc mult.
Cel mai recent răspuns: ela david , utilizator 14:39, 10 Decembrie 2012
Persoanele cu handicap nu beneficiaza si de scutirea la plata impozitului pe venit daca este angajata?
Multumesc.
ba da, imi cer scuze, eu sunt angajata si nu mi se trage impozit
Codul fiscal
ART.55, alin. (4) lit. k^1)
(4) Următoarele sume nu sunt incluse în veniturile salariale şi nu sunt impozabile, în înţelesul impozitului pe venit:
k^1) veniturile din salarii realizate de către persoanele fizice cu handicap grav sau accentuat, la funcţia de bază;


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire ompozit persoana cu handicap jetli jetli Buna ziua! Sunt persoana cu handicap grav, fac hemodializa si spondilita cu poliartrita. Intrebarea este daca trebuie sa platesc impozit pe autoturism, ... (vezi toată discuția)
Impozit persoana cu handicap iustinian 13 iustinian 13 As dorii sa stiu daca o persoana cu handicap grav - tatal meu, beneficiaza de scutire la plata impozitului pe casa, terenul aferent casei si teren arabil in ... (vezi toată discuția)
Facilitati fiscale pentru persoanele cu dizabilitati (scutire impozit auto) tiberiusmunteanu tiberiusmunteanu Buna ziua , Sunt persoana incadrata in grad de handicap 2 accentuat (amputatie brat drept) si detin in propietate un autoturism care are ca dotare cutie ... (vezi toată discuția)