avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1036 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum sa numesc o actiune? Sa apelez la notar sau direct ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum sa numesc o actiune? Sa apelez la notar sau direct la instanta?

Buna! Sper sa poata cineva sa ma ajute.
Ne-am hotarat sa deschidem taxa de succesiune dupa bunici. Am constatat ca in certificatele de nastere si cele de deces ale bunicilor sunt unele nume si in cel de casatorie al lor si apoi in cele de nastere ale copiilor lor sunt greseli la nume, gen REX in loc de RIX sau RICA in loc de RACA. Ideea e ca asa cum au numele in certificatul de casatorie este trecut si pe titlu de proprietate, numele nostru de familie tot asa...
Intrebari: cum este mai simplu si mai ieftin, sa mergem la notar si acesta la randu-i sa ceara instantei sa constate prin hotarare care nume raman sau sa facem noi cerere direct catre instanta? Si daca facem noi direct catre instanta cum se numeste actiunea si cu cat se timbreaza?
Trebuie sa facem pentru prenumele bunicii, prenumele bunicului si numele de familie al acestuia.
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: simi82 , utilizator 17:40, 13 Noiembrie 2012
simi82 a scris:

Intrebari: cum este mai simplu si mai ieftin, sa mergem la notar si acesta la randu-i sa ceara instantei sa constate prin hotarare care nume raman sau sa facem noi cerere direct catre instanta? Si daca facem noi direct catre instanta cum se numeste actiunea si cu cat se timbreaza? Trebuie sa facem pentru prenumele bunicii, prenumele bunicului si numele de familie al acestuia.

Notarul nu face demersuri de genul acesta in scopul dezbaterii succesiunii, dvs. trebuie sa rezolvati aceste probleme. Se poate intocmi o declaratie notariala, data in fata notarului public de catre 2 martori, doua persoane care i-au cunoscut pe defuncti foarte bine (preferabil de varste apropiate cu acestia) si care vor astesta ca i-au cunoscut pe defuncti sub numele care apar in actele de stare civila in mai multe feluri.
Si cum se numeste actiunea catre instanta si taxa de timbru cat este?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte pentru deschidere succesiune cosmin201333 cosmin201333 Am aflat in urma cu 2 zile de moartea surorii bunicii mele, care a survenit in decembrie 2013. In conditiile in care parintii si bunicii mei sunt decedati si ... (vezi toată discuția)
Corectie eroare declarare certificat de nastere andora andora Bunicii mei au avut 2 copii, un baiat, tatal meu si o fata, matusa mea.Pana anul acesta, cand matusa a decedat, nu am stiut ca exziata o eroare in certificatul ... (vezi toată discuția)
Cat costa o succesiune? mitach mitach Buna ziua.In 2005 bunicul meu a decedat.Succesiunea nu a fost facuta inca.As vrea sa va intreb cam la ce sume se ajunge cu o succesiune? Poate imi mai dati un ... (vezi toată discuția)