avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... cont oprit abuziv
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

cont oprit abuziv

Buna ziua! Situatia mea este urmatoarea: Contul meu deschis la Banca [editat] destinat incasarii salariului si a alocatiei copilului este poprit iar sumele sunt ridicate in totalitate de catre executorul bancar. Firma al carei asociat unic am fost a luat un credit de la Banca [editat]. Creditul nu a fost rambursat, astfel s-a recurs la executarea mea silita. Totusi sumele executate sunt provenite din salariu si din alocatia copilului. Am comunicat in scris acest lucru bancii. Raspunsul a fost unul negativ, cu toate ca am specificat ca salariul meu este singura sursa de venit al familiei. Nu am posibilitatea financiara de a angaja un avocat.Va rog sa ma ajutati!
Ultima modificare: Miercuri, 14 Noiembrie 2012
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 01:06, 14 Noiembrie 2012
Dvs. trebuie sa luati legatura cu executorul caruia sa-i faceti dovada provenientei sumelor care va intra in cont. Banca nu poate face poprire asupra tuturor veniturilor. Si in niciun caz asupra alocatiei pentru minor. Vi se poate pune poprire pe drepturile salariale pana la concurenta a 50% din acestea.

Sfatul meu este sa luati legatura cu executorul, banca a pus poprire pe cont pe baza titlului executoriu, dar masura este abuziva in opinia mea.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Noiembrie 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pe cont AdelinaAde AdelinaAde Buna seara , am o intrebare , am primit o instiintare pt poprire pe conturi a unui debit , intrebarea ar fii urmatoarea : daca pe contul respectiv imi intra ... (vezi toată discuția)
Poprire pe contul de salariu roland_morschl roland_morschl am o proprire pe salariude 30% ptr un credit restant ,acum executorul mi-a facut proprire si pe cardul de salariu.......deci tot salariul imi este oprit,este ... (vezi toată discuția)
Sume poprite laur2013 laur2013 am primit un credit in contul meu bancar care este are poprire.Pot avea acces la suma respectiva sau la o parte din ea? (vezi toată discuția)