Buna tuturor, sunt o mamica a unui baietel de 4 ani, a carui tata ne-a parasit imediat dupa ce s-a nascut copilul. In urma cu 3 ani am divortat din culpa exclusiva a tatalui,iar instanta a hotarat incredintarea spre crestere mie copilul,iar tatal lui a fost obligat la plata unei pensii de intretinere. Imediat dupa ce hotararea a devenit definitiva a trimis-o unitatii angajatoare fostului sot, iar din urmatoarea luna am primit timp de 5 luni pensia. In aceste luni, fostul sot a insistat sa ne impacam si sa-l iert etc, pt a fi alaturi de copilul nostru si ca este jenant sa i se popreasca veniturile de la servici ca va incerca sa ne recastige increderea din nou, recasatorindu-ne si contribuind direct la cheltuielile zilnice. Ca orice femeie care iubeste familia, am cedat in sensul ca am acceptat sa incercam o perioada cum v-a evolua din nou traiul in comun,dar nu am facut cu el nici un act si nici n-am consfintit acest lucru nicaieri. El insa a intocmit o cerere de chemare in judecata impotriva mea pt a i se sista poprirea salariilor,ca fiind inutila datorita faptului ca ne-am impacat. Aceasta cerere insa NU A FOST DEPUSA LA JUDECATORIE , CI LA EL LA SERVICI. La o luna de la acea cerere despre care nu am stiut ca a depus-o la servici, n-am mai primit nimic.Relatiile au fost din nou compromise de catre el si de aceasta data,iar recent s-a si recasatorit cu o alta persoana. Aportul lui la cresterea si educarea minorului s-au redus doar la cateva vizite,promisiuni si cateva plimbari cu copilul. Numai o mama stie prin ce sacrificii trece pt a-si creste copilul,nu am avut sprijin din partea parintilor si nici a socrilor, am platit multe bone, iar la serviciul avut anterior sarcinii am renuntat, nu ma descurcam efectiv.
Acum vreau sa-l dau in judecata civila pe fostul sot, pentru ca ne-a pacalit inca o data si a asistat pasiv la suferintele noastre si vreau sa va intreb daca pot sa actionez in instanta si unitatea angajatoare a fostului sot pentru nerespectarea unei hotarari judecatoresti in prima faza si anularea ei pe baza unei simple cereri dactilografiata de fostul sot, la care eu nici nu am fost sunata sau intrebata de catre personalul abilitat daca este adevarat sau nu ceea ce le este prezentat de catre angajatul lor. Este o institutie publica in care majoritatea sunt barbati si majoritatea platesc sau nu pensii de intretinere. As vrea sa descopere instanta si am probe in acest sens, aceasta nelegiure!!!!!!!sunt probabil si alte mame manipulate emotional de catre fostii soti,dar totusi si copiii nostri merita ce e mai bun!
Pot sa obtin daune morale sau daune interese de la acea unitate si care ar fi cuantumul lor sau dupa ce ar trebui sa ma ghidez? am sanse sa castig acest proces?
va multumesc, victoria
Cel mai recent răspuns:
ContSters47798 , utilizator
08:50, 1 Februarie 2009