avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA anulare facturi emise fara temei
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

anulare facturi emise fara temei

buna ziua,

Ma confrut cu urmatoarea situatie: in urma unui control ANAF s-a descoperit ca o firma a emis fictiv facturi pe numele unei alte firme. Marfa nu a fost niciodata livrata firmei pe numele careia au fost emise facturile, nu exista semnatura si/sau stampila pe facturile respective, nu exista proces verbale predare marfa, insa in contabilitatea firmei emitente, facturile in cauza apar ca fiind si achitate.

ce ar trebui facut intr-un astfel de caz, atat cu privire la controlul ANAF care retine in sarcina firmei controlate TVA si impozit pe profit aferent acestor facturi fictive, dar si cu privire la firma emitenta a facturilor?

va multumesc anticipat,
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 01:01, 15 Noiembrie 2012
Inspectia fiscala constata care este starea de fapt din punctul lor de vedere. Exista posibilitatea contestarii procesului verbal care ajunge in instanta de judecata, la Tribunal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Emitere facturi fiscale pe numele firmei mele fara aprobare catre delegati fara legatura cu firma mea addeco addeco Am o problema cu o firma care a emis facturi fiscale pe numele firmei mele folosita ca si client, dar fara aprobarea mea, trecand ca delegati persoane care ... (vezi toată discuția)
Facturi nestampilate pati2000 pati2000 Salutare sunt nou pe aici ;v-am citit si va spun si eu:am o inspectie fiscala si in prealabil am de punctat cu anumiti furnizori declaratia 394. La un ... (vezi toată discuția)
Facturi emise pe numele firmei mele fara ca eu sa le primesc vali2008 vali2008 Buna ziua, am si eu o problema de drept comercial cred.. si anume am un SRL si am colaborat cu o firma cumparind marfa cu factura si eliberind pe loc CEC-uri ... (vezi toată discuția)