avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Obiecte de inventar in folosinta
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Obiecte de inventar in folosinta

Buna ziua! Unde pot gasi actualizarea stabilirii duratei de functionare a materialelor de natura obiectelor de inventar.Daca se poate un raspuns urgent.Mii de multiumiri
Cel mai recent răspuns: ela david , utilizator 08:18, 15 Noiembrie 2012
Bun cu o valoare mai mica decat limita prevazuta de lege pentru a fi considerata mijloc fix, indiferent de durata lui de serviciu sau cu o durata mai mica de un an, indiferent de valoarea sa, precum si bunurile asimilate acestuia.. Categorie speciala de active care se gasesc intre imobilizari si stocuri si care sunt incadrate in categoria activelor circulante, datorita posibilitatii lor de recuperare intr-o perioada mai mica de un an. Spre exemplu, echipamentul de protectie, echipamentul de lucru, imbracamintea speciala, mecanismele, dispozitivele, verificatoarele, aparatele de masura si control, matritele folosite la executarea anumitor produse si alte obiecte similare. Din punct de vedere contabil, sunt stocuri din cumparari sau din productie proprie care indeplinesc, de regula, functia de mijloace de munca. Deoarece au unele insusiri similare cu mijloacele fixe dar si cu activele circulante, normele contabile prevad posibilitatea optiunii in ce priveste contabilizarea consumului acestor bunuri. Astfel, valoarea obiectelor de inventar se poate include integral in cheltuieli, la darea lor in folosinta, sau esalonat, intr-o perioada de cel mult trei ani, pe baza de scadentar.

[ link extern ]
Multumesc pentru promptitudine dar ma intereseaza un tabel in care se specifica durata de functionare a acestor obiecte , ceva actualizat.Multumesc
Dvs faceti respectivul scadentar.Dvs va alegeti perioada in care dati obiectele de inventar in folosinta..:)
De obicei darea in folosinta a ob. de inventar se face in luna in care s-a achizitionat obiectul de inventar,doar in cazul in care sunt mai multe bucati si nu se folosesc imediat atunci faceti un scadentar si pe masura folosiri il inregistrati pe cheltuieli in contabilitate.
Lucrurile trebuie privite din doua puncte de vedere: (1) cel fiscal, unde obiectele de inventar pot fi trecute ca cheltuiala deductibila referitoare la impozitul pe profit in momentul in care sunt date in folosinta si (2) cel al gestionarii acestora, unde se pot aplica termenele din catalogul referitor la mijloacele fixe de aceeasi natura sau termene proprii stabilite la nivelul societatii, asa cum s-a mai spus mai sus.

Alte discuții în legătură

Inregistrare extrabilantiera in cont 8035 thesimonelu thesimonelu poate ma puteti ajuta in urmatoarea problema: am achizitionat stampila asociatiei, asociatie a parintilor, fara scop patrimonial, neplatitoare de TVA...la ... (vezi toată discuția)
Obiecte de inventar ? alina240 alina240 Detin o mica firma si am o nelamurire legata de incadrarea anumitor produse la obiecte de inventar. De ex. un calculator, o imprimanta, un dulap care au ... (vezi toată discuția)
Mijloace fixe de natura obiectelor de inventar mihaela chelaru mihaela chelaru am nevoie sa inteleg pentru o traducere daca aceasta definitie este corecta, doarece este data ca fiind [b]materiale de natura obiectelor de inventar [/b]: ... (vezi toată discuția)