buna ziua!
de ieri mi s-a intrerupt apa potabila la baie de catre asociatia de proprietari deoarece vecina de sub apartamentul eu s-a plans ca ii curge apa de la mine, desi mie nu imi curge pe nicaieri. deoarece am preluat apartamentul de la fostul sot cu datorii ,nu sunt cu intretinerea la zi,asa ca daca ma duc sa vb cu ei vor spune ca am si restante si ca au dreptul sa imi opreasca apa.
Intrebarea ea este urmatoarea: cine trebuie sa sisteze alimentarea cu apa potabila? societatea comerciala care o furnizeaza sau asociatia de proprietari? sau ambele?
Societatea comerciala care furnizeaza serviciul nu are nici o atributie dupa limita de proprietate a condominiului. Daca nu credeti, telefonati la sediul acesteia pentru informatii.
nu este vorba ca nu cred. vroiam doar sa stiu. din cate imi aminteam societatea comerciala ce furnizeaza apa potabila este cea care, atunci cand considera ca sunt restante de recuperat, opreste furnizarea apei catre scara, blocul sau persoana respectiva. vroiam sa stiu daca si asociatia are acest drept?
buna ziua!
de ieri mi s-a intrerupt apa potabila la baie de catre asociatia de proprietari deoarece vecina de sub apartamentul eu s-a plans ca ii curge apa de la mine, desi mie nu imi curge pe nicaieri. [...]
Cum au realizat, tehnic vorbind, acest lucru? Nu s-a intrerupt apa pe toata coloana?
Dv. ne intrebati ceva care poate avea mai multe raspunsuri. Vi s-a oprit apa si hop, aici, pe forum, sa intrebati de ce vi s-a oprit apa!
Mergeti la vecinii de pe coloana si vedeti daca ei au apa la baie, mergeti la administrator si intrebati de ce nu aveti apa si, in functie de raspunsurile primite, reveniti cu amanunte.
Totusi pana se lemuresc proprietarii de ce a fost oprita apa sa incercam a raspunde la intebarea daca si cine are dreptul sa opreasca apa.
Furnizorul are dreptul sa opreasca apa in functie de prevederile contractului de furnizare incheiat cu asociatia dar uneori nu este vorba despre a avea dreptul ci de necesitatea de a opri apa. De exemplu in cazul unei avarii pe magistrala de apa undeva in oras.
Asociatia de proprietari are dreptul sa opreasca apa unui restantier daca exista si posibilitatea tehnica. Si asociatia poate opri apa, fara a se pune problema dreptului de a opri, in cazul unei avarii pe instalatia de la bransamentul blocului pana in apartamente. In cazul unei avarii, prima actiune este oprirea apei pentru limitarea pierderilor, apoi remedierea defectiunii.
Oprire apa
DoruTudor
Buna ziua.
Locuiesc intr-un bloc de 10 etaje cu 88 de apartamente. Am avut nenorocul de a locui perete in perete cu un vecin rauplatnic. Nu locuiesc de mult ... (vezi toată discuția)