Am nevoie de ajutor cu o actiune in pretentii:
Firma A , a furnizat marfa firmei B pe baza de contract in 2009 , Firma B a facut o lucrare firmei C . Din cauza ca firma C nu a platit la timp firmei B , aceasta a intrat in faliment . Imediat dupa intrarea in faliment , firma C a platit cate 100 milioane pe zi pana si- a achitat debitul catre firma B. Deoarece plata s-a produs dupa intrarea in faliment , toate platile firmei C catre firma B au intrat la masa credala , astfel incat firma mea , firma A nu a mai primit banii, deoarece aveam un mic procent la masa credala . Acum si firma A este in executare si doresc sa-mi recuperez prejudiciul , dar am nevoie de temei legal . Multumesc anticipat
Debitorul dvs., B, e in faliment. Asta insemna ca a incetat orice posibilitate de a primi suma in afara procedurii falimentului. Probabil ca nu aveti vreo garantie din partea altei persoane/entitati pentru plata sumelor respective. Va trebui sa vedeti daca vi se distribuie ceva din lichidarea lui B.
In completare: la deschiderea procedurii falimentului creditorul trebuia sa se inscrie in tabelul creditorilor pentru a putea fi indreptatit sa primeasca ceva din lichidarea debitorului sau.
Faliment
iancu123
ce se intampla cu datoriile debitorului intrat in reorganizare, aparute dupa data intrarii firmei in reorganizare?creditorul isi poate inscrie creanta in ... (vezi toată discuția)