avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... suspendare pe cale contencioasa a procesului verbal de ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

suspendare pe cale contencioasa a procesului verbal de contraventie (og 2/2001)

Buna ziua, as putea solicita suspendarea executarii PV de contraventie bazat pe og 2/2001, pana la solutionarea definitiva si irevocabila a recursului, avand in vedere ca dupa faza fondului imediat mi-au trimis de la directia taxe si impozite somatie si titlu executoriu pe amenda? Daca da, in ce baza legala?
Va rog si va multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: ana*maria , utilizator 21:07, 15 Noiembrie 2012
Căile de atac
Art. 34

(1) Instanţa competentă să soluţioneze plângerea, după ce verifică dacă aceasta a fost introdusă în termen, ascultă pe cel care a făcut-o şi pe celelalte persoane citate, dacă aceştia s-au prezentat, administrează orice alte probe prevăzute de lege, necesare în vederea verificării legalităţii şi temeiniciei procesului-verbal, şi hotărăşte asupra sancţiunii, despăgubirii stabilite, precum şi asupra măsurii confiscării.

(2) Dacă prin lege nu se prevede altfel, hotărârea judecătorească prin care s-a soluţionat plângerea poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, la secţia contencios administrativ a tribunalului. Motivarea recursului nu este obligatorie. Motivele de recurs pot fi susţinute şi oral în faţa instanţei. Recursul suspendă executarea hotărârii.

eu stiu asta...insa instanta de fond din proprie initiativa a facut sentinta irevocabila cu 2 zile mai repede, socotind si ziua in care am primit comunicarea, precum si ultima zi. Recursul este oricum inregistrat (in termen) si are termen abia la anul...De asta vroiam sa stiu, daca se poate solicita separat suspendarea PV, si in ce baza.,,
Va multumesc din suflet

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde se judeca o plangere contraventionala in apel ? cezarad cezarad Unde se judeca o plangere contraventionala in APEL ? La Curtea de Apel sau la Tribunal ? Ca nu gasesc nicaieri un raspuns elocvent. De-asemeni, doresc sa va ... (vezi toată discuția)
Tardivitate proces verbal - nulitate absolutã gyorfi raul gyorfi raul Am si eu o problemă, am atacat un proces verbal de contracenţie peste termenul de 15 zile legale; dar am invocat motive de nulitate absolută conf. art. 17 ... (vezi toată discuția)
Cai de atac impotriva unei hotarari irevocabile lehel_kis lehel_kis Bună ziua!O întrebare:am un proces verbal rutier contestat la judecătorie. În P.V. respectiv nu-mi era trecut localitatea în care am fost oprit de ... (vezi toată discuția)