avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA declaratie de inregistrare fiscala pentru ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

declaratie de inregistrare fiscala pentru contribuabilii nerezidenti stabiliti in spatiul comunitar, care se inregistreaza direct!

Buna ziua,
Am foarte mare nevoie de sfaturile celor care se pricep.
Am sa explic pe scurt, ca sa intelegeti despre ce este vorba.
Lucrez in Cehia, la o companie ce detine un magazin online in Romania. E-shopul este romanesc (.ro) si produsele pot fi achizitionate direct de pe site. Facturarea se face in lei, cu datele societatii si tva-ul din Cehia(14%).
Eu nu ma pricep, dar sefii mei stiu ca pot comercializa astfel produsele si factura pana in 35.000 euro pe an. Se pare ca aceasta suma va fi depasita curand si vor fi nevoiti sa re inregistreze la plata tva-ului in Romania.
Asadar, am inceput sa strang informatii despre modalitatea de inregistrare la plata tva-ului. Am sunat la Dir. Gen a Finantelor Publice - Serviciul Nerezidenti si am aflat ca am nevoie de urm:
-declaratia 090
-copie certific inregistrare firma tradus autorizat
-contract de servicii - pe baza caruia se inregistreaza
Nu inteleg despre ce contract este vorba?
Ma poate ajuta cineva cu detalii, mai pe intelesul meu?
Astept vesti.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 19:53, 16 Noiembrie 2012
cred ca persoana cu care ati vb la telefon nu a inteles exact ca este vorba despre vanzari la distanta efectuate dintr-un alt stat membru ue.
in cazul dvs. nu trebuie depuse copii dupa contracte sau comenzi.

declaratia 090 o gasiti aici :
[ link extern ]

despre plafonul vanzarilor la distanta gasiti mai multe detalii la art. 132, alin 2 cod fiscal si normele de aplicare.

atentie! plafonul despre care stiu sefii dvs. este de 35.000 euro pe an, dar la cursul de la data aderarii romaniei la ue, adica 118.000 lei.

În sensul art. 132 alin. (2) lit. a) din Codul fiscal, echivalentul în lei al plafonului de 35.000 de euro pentru vânzările la distanţă se stabilește pe baza cursului valutar de schimb comunicat de Banca Naţională a României la data aderării și se rotunjește la cifra miilor. Rotunjirea se face prin majorare, când cifra sutelor este egală cu sau mai mare decât 5, și prin reducere, când cifra sutelor este mai mică decât 5, prin urmare plafonul este de 118.000 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen depunere declaratia 010 123monica 123monica Buna dimineata, Va rog mult sa ma ajutati cu urmatoarea problema. Am mers la administratie sa depun declaratia 010 pentru trecere de la impozit pe profit ... (vezi toată discuția)
Plafon tva claudiaP claudiaP Buna seara! O firma infiintata din mai care nu a optat pentru Tva, cum va calcula plafonul? Adica 35.000 euro sau imparte suma aceasta pe luni? Ce curs ... (vezi toată discuția)
Societate comerciala -neplatitor tva- achizitionare intracomunitara smartfixonline smartfixonline Buna ziua! Societate comerciala, neplatitoare de TVA poate sa achizitioneze din Germania instrumente muzicale in valoare de 20.000 EUR ? Multumesc! (vezi toată discuția)