sunt tare curios daca este permis fumatul in scarile de bloc. este un spatiu public sau nu? este vorba despre un bloc dintr-o asociatie de proprietari. cine ar putea face ceva impotriva celor care folosesc casa scarilor ca loc pentru fumat. ma enerveaza faptul ca atragand atentia unui asemenea fumator sunt luat in balon cum ca si ei sunt proprietari, cum ca procentul din casa scarii care ii revine, ii permite acest lucru.
Din Legea Locuintei:
Art. 35 In cladirile de locuit cu mai multe locuinte, proprietarul raspunde de asigurarea conditiilor de functionare normala a locuintei aflate in proprietate exclusiva si a spatiilor aflate in proprietate indiviza. In acest scop, proprietarii se vor constitui in asociatii cu personalitate juridica. Modul de infiintare, organizare si functionare a asociatiilor de proprietari se reglementeaza potrivit regulamentului cadru cuprins in anexa nr. 2 la prezenta lege.
Art. 36 In cazurile in care, in cladirile de locuinte, unul dintre proprietari impiedica cu buna-stiinta si sub orice forma folosirea normala a imobilului de locuit, creand prejudicii celorlalti chiriasi sau proprietari, dupa caz, la solicitarea asociatiei de proprietari, instanta va hotara masurile pentru folosirea normala a imobilului.
Cred ca se poate ridica aceasta problema in cadrul unei sedinte a asociatiei de proprietari.
Va inteleg perfect, am si eu o vecina care fumeaza pe palier si stinge tigara pe balustradaX-(.
Se interzice fumatul in spatiile publice inchise. Prin spatii publice inchise se intelege toate spatiile din institutiile publice centrale si locale, institutii sau unitati economice, de alimentatie publica, de turism, comerciale, de invatamant, medico-sanitare, culturale, de educatie, sportive, toate mijloacele de transport in comun, autogari, gari si aeroporturi, de stat si private, spatiile inchise de la locul de munca sau alte spatii prevazute de lege, cu exceptia spatiilor delimitate si special amenajate pentru fumat din incinta acestora.
Asadar, se poate spune ca si fumatul in scara blocului este interzis.
Este legal?
Angheluta
Buna seara!Va rog,mult sa ma lamuriti cu o problema! Lucrez la o firma privata iar noul director general de o saptamina a desfiintat locurile special amenajate ... (vezi toată discuția)