avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 196 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Achizitie intracomunitara cu plata cash
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Achizitie intracomunitara cu plata cash

Buna seara,
As avea nevoie, va rog, de un raspuns cat mai urgent la urmatoarea situatie. Acum cateva zile, firma la care lucrez, platitoare de TVA, a achizitionat cash,o masina second din Germania, in valoare de 16000 E. Conf. legii, plata cash cu euro nu e limitata de un plafon, respectiv contravaloarea sumei de 5000 lei, cred ca nu gresesc. Ce nu stiu este cum inregistram in conta, presupun ca folosim casa in devize, iar dc da aceasta trebuia alimentata inainte de tranzactie? O alta intrebare este daca aceasta suma de bani cade sub incidenta prevederilor legii 656, privind spalarea banilor, desi exista mijlocul fix? Sper din suflet sa imi dati un raspuns. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: rominaduca , utilizator 22:10, 18 Noiembrie 2012
Folositi cont 5314. Unde ati schimbat banii, in Romania? Din contul in lei al societatii ati retras numerar si ati schimbat in euro?

Eu stiu ca aveti obligatia de a declara plata la Oficiul pentru prevenirea si combaterea spalarii banilor. Deoarece depaseste 15000 de Euro. Si nu stiu ce prevede legea la trecerea frontierei cu valuta cash.
Buna,
Schimbul valutar s-a facut in Romania, iar banii sunt retrasi din casa in lei(desi avem si in 455, nu stiu exact cum ar fi mai ok). Operatiile sunt atunci 2133= 404; 4426=4427; 404=5134 sau mai sunt necesare si alte operatii?Trebuie raportat la oficiu?Multumesc mult.
Folositi cont 5314 pentru casa in valuta, nu 5134. :)
Inregistrati retragerea numerarului din casa in lei 581=5311, cumpararea valutei si inregistrarea acesteia in Registrul de casa in valuta 5314=581. In opinia mea cu siguranta trebuie raportata tranzactia, dar mai studiez legea si revin.
Multumesc tare mult. Am scris gresit contul din graba. Ma intreb oare nu e suficient faptul ca aceasta achizitie se face publica prin 390? Am sa mai citesc si eu legea cu pricina, desi recunosc ca uneori imi prind urechile si ma bag si mai mult in ceata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa in valuta FLONA FLONA Daca patronul a achizitionat o masina second -hand din Austria cu numerar 11.000 euro (>5.000 ron), mi-a adus factura si chitanta. Ce fac ? fac casa in valuta ... (vezi toată discuția)
Factura externa cu plata in numerar Bajinaru Ramona Bajinaru Ramona Buna ziua! As avea nevoie de un sfat de la dumneavoastra deoarece pana acum nu m-am confruntat cu aceasta situatie. In 25 aprilie patronula a plecat in ... (vezi toată discuția)
Schimb euro pmeli pmeli o firma poate schimba lei in euro la casa de schimb valutar? (vezi toată discuția)