avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1544 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Credit cont 711
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Credit cont 711

Buna seara

In completarea notei 4 la bilant "Analiza rezultatului din exploatare" unde se trece valoarea din Creditul contului 711?
Multumesc.

La rubrica "productie neterminata". Soldul lui 711 care se trece in nota 4, trebuie sa fie creditor.
Ultima modificare: Duminică, 18 Noiembrie 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Daca productia la inceputul exercitiului presupunem ca este 1000 si la sfarsitul exercitiului 4000 inceamna ca in credit 711 am 3000?
Eu aveam un model unde nu era trecuta productia neterminata si din acest motiv nu stiam cum sa completez.
Multumesc mult.
Sold la 711 nu aveti la inceputul exercitiului. Stocul de produse se regaseste la inceputul perioadei in cont 345.
Calculati variatia stocurilor pentru perioada ianuarie - iunie/decembrie. Dvs. trebuie sa calculati rulajul debitor si rulajul creditor aferent fiecarei luni a perioadei care este in discutie.
Soldul creditor il reprezinta produsele realizate si ramase in stoc, iar soldul debitor diminuarea stocului de produse, fata de inceputul perioadei. Inchiderea lui 711 se realizeaza in fiecare luna prin 121, cu soldul ramas. Aceasta se ia in calcul pentru aflarea soldului final al contului 711.

Buna ziua,

Aveti dreptate,eu m-am exprimat gresit;era vorba despre productia in curs la inceputul perioadei(1000) si productia in curs la sfarsitul perioadei(4000).In acest caz soldul creditor 711 ar fi 3000?
Multumesc anticipat.
Buna ziua,

Scrieti-mi va rog rulajele pe doua luni, atat debit cat si credit. Nu le cumulati. Pe fiecare luna separat. Am sa va explic cum trebuie sa calculati in continuare. De exemplu, pentru lunile ianuarie si februarie.
Ultima modificare: Luni, 19 Noiembrie 2012
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal

Alte discuții în legătură

711 in bilant mmanu mmanu buna ziua folosesc contul 711 variatia stocurilor pentru a evidentia cresterea in greutate animale, la o ferma, problema este ca nu am sold la cont la ... (vezi toată discuția)
Sold 711 florcik florcik Buna ziua, Am o speta de rezolvat si nu stiu cum. Va rog sa ma ajutati sa inteleg cum calculez sold 711 daca nu am acces decat la o balanta ? Pe baza ... (vezi toată discuția)
Valori productia neterminata Michaela_D Michaela_D Buna ziua, As vrea sa stiu productia neterminata de la sf lunii se stabilese la pretul de achizitie sau la pretul de vanzare?(piese scoase din gestiune si ... (vezi toată discuția)