avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Timp liber şi ocupaţii cu care ... SFATURI PENTRU O VIATA IMPLINITA
Discuție deschisă în Timp liber şi ocupaţii cu care îl putem umple

SFATURI PENTRU O VIATA IMPLINITA

Dragi forumisti,

Nu m-am priceput unde sa incadrez acest subiect. Va rog sa fiti ingaduitori si sa-l asezati Dvs. acolo unde i-ar fi locul. Multumesc!

''SFATURI PENTRU O VIATA IMPLINITA''.

“Cele mai dificile 3 lucruri în această viaţă sunt: a păstra un secret, a ierta şi a profita de timp” - Benjamin Flanklin

CEVA RECONFORTANT.
Institutul francez pentru anxietate şi stres, din Paris, a definit 20 de reguli de viaţă, despre care experţii spun că, dacă cineva reuşeşte să asimileze măcar 10, poate avea o viaţă de bună calitate.

1. LUAŢI o pauză de minimum 5-10 minute la cel mult fiecare 2 ore de muncă. Repetaţi aceste pauze în fiecare zi şi gândiţi-vă la d-voastră, analizându-vă comportamentul.

2. ÎNVÃŢAŢI să SPUNEŢI NU, fără să vă simţiţi vinovat. A vrea să mulţumiţi pe toată lumea, este un consum mult prea mare de energie.

3. PLANIFICAŢI-VÃ ziua, dar păstraţi-vă puţin timp liber şi pentru ceva neprevăzut, conştient fiind că nu totul depinde de d-voastră.

4. CONCENTRAŢI-VÃ numai şi numai asupra unei sarcini. Cât de repede v-ar lucra creierul, tot veţi obosi dacă veţi încerca să rezolvaţi mai multe probleme în acelaşi timp.

5. UITAŢI odată pentru totdeauna că sunteţi indispensabil la muncă, acasă sau în grupul de cunoştinţe. Oricât vă displace, totul funcţionează foarte bine şi fără d-voastră.

6. NU VÃ MAI SIMŢIŢI responsabil pentru plăcerile celorlalţi. Nu sunteţi fântâna dorinţelor, şi nici eternul maestru de ceremonii.

7. CEREŢI AJUTOR când aveţi nevoie, având grijă să-l cereţi persoanelor potrivite.

8. SEPARAŢI problemele imaginare de cele reale si eliminaţi-le, pentru că sunt o pierdere de timp şi ocupă un spaţiu mental preţios pentru lucruri mult mai importante.

9. ÎNCERCAŢI să redescoperiţi plăcerea unor acţiuni zilnice, cum ar fi a dormi, a mânca şi a se plimba, făra a crede că este ceea ce puteţi obţine mai mult de la viaţă.

10. EVITAŢI să vă implicaţi în problemele altora, în ceea ce priveşte anxietatea si stresul. Aşteptaţi puţin înainte de a vă întoarce la dialog şi la acţiune.

11. FAMILIA D-VOASTRÃ nu este persoana d-voastră, este alături de d-voastră, formează lumea d-voastră, dar nu este propria d-voastră identitate.

12. ÎNŢELEGEŢI că principiile şi convingerile inflexibile pot fi o mare greutate care împiedică mişcarea şi căutarea.

13. E NECESAR să aveţi tot timpul pe cineva căruia să vă puteţi destăinui şi vorbi deschis. Nu foloseşte la nimic dacă persoana este prea departe de d-voastră.

14. ÎNVÃŢAŢI când trebuie să vă sculaţi de la masă, să ieşiţi dintr-o discuţie, sau dintr-o şedinţă.

15. REFUZAŢI să vi se spună dacă cineva a vorbit urât de d-voastră. Ascultaţi numai ce s-a vorbit bine de d-voastră, cu rezerve şi fără a crede tot.

16. A INTRA ÎN COMPETIŢIE la distracţie, la muncă şi în viaţa de cuplu, este ideal pentru cine vrea să fie tot timpul obosit sau să piardă ce-i mai bun în viaţă.

17. RIGIDITATEA e buna pietrelor, nu şi oamenilor.

18. oră de PLÃCERE IMENSÃ înlocuieşte trei ore de somn pierdut. Plăcerea reconfortează mult mai mult decât somnul. Din această cauză nu pierdeţi nici o ocazie de distracţie.

19. NU ABANDONA cele mai bune 3 prietene în viaţă. Intuiţia, Naivitatea şi Credinţa.

20. ÎNŢELEGEŢI odată pentru totdeauna ca, în concluzie,...D-voastră SUNTEŢI CEEA CE VREŢI SÃ FIŢI.

Gândiţi... Reflectaţi... Practicaţi...CUM SÃ VÃ PRELUNGIŢI VIAŢA

Eliminaţi din viaţa d-voastră numerele neesenţiale. Aceasta include: vârstă, greutate şi înalţime. Lăsaţi în grija medicului acestea. Pentru aceasta îl plătiţi.

Menţineţi legături de prietenie sincere şi vesele. Morocănoşii şi invidioşii vă demoralizează.

ÎNCERCAŢI să învăţaţi lucruri noi. Învăţaţi mai mult despre calculatoare, manuale, grădinărit, orice.
Nu-i permiteţi niciodata creierului să puturoşească. Un creier puturos este locuinţa diavolului.
ªi numele acestui diavol este....... Alzheimer.

Bucuraţi-vă de lucrurile simple. Râdeţi cât mai des posibil, cu toată puterea şi timp cât mai îndelungat. Râdeţi până vi se taie respiraţia.

Lacrimile sunt naturale. Suferiţi, lamentaţi-vă şi continuaţi. Unica persoană care va fi cu d-voastră toată viaţa, sunteţi chiar d-voastră.

TRÃIŢI cât sunteţi în viaţă!

Înconjuraţi-vă de lucruri pe care le iubiţi, familie, animale, muzică, plante, orice.
Casa vă este refugiu.

Bucuraţi-vă de sănătate: dacă e bună, pastraţi-o aşa. Dacă nu e stabilă, amelioraţi-o. ªi dacă nu stă în puterea d-voastră s-o amelioraţi, căutaţi ajutor.

Nu plecaţi într-un voiaj de vinovăţie. Plecaţi într-o altă ţară, la mall sau într-un sat apropiat, dar NU unde vă duce vinovăţia.

Persoanelor pe care le iubiţi,
SPUNEŢI-LE-O cu fiecare ocazie pe care o aveţi.

ªI AMINTIŢI-VÃ ÎNTOTDEAUNA: Viaţa nu se măsoară în momentele de respiro pe care le avem, ci în momentele care ne taie răsuflarea.

TRÃIŢI ªI FIŢI FERICIT! Fiţi mulţumit pentru ceea ce viaţa v-a adus şi nu vă supăraţi prea tare pentru ceea ce nu v-a dat!!!
Ultima modificare: Duminică, 18 Noiembrie 2012
raser, utilizator
Cel mai recent răspuns: Laura Ciobeica , moderator 09:43, 8 Martie 2013
Pur si simplu...de viata! - Cosmina Bitac

Am cerut putere si viata mi-a dat dificultati pentru a ma face puternica,am cerut intelepciune si viata mi-a dat probleme ca sa le pot rezolva, am cerut sa pot sa zbor si viata mi-a dat obstacole ca sa le pot depasi, am cerut iubirea ce mi-a lipsit mereu iar viata mi-a dat oameni pe care sa-i ajut in problemele lor...am cerut favoruri si viata mi-a dat potential...Nu am primit nimic din ce mi-am dorit, dar am primit lucruri care mi-au dat intelepciune, echilibru...

Ce ma surpinde cel mai mult la umanitate?

Omul!
Isi sacrifica sanatatea pentru a face bani...apoi isi sacrifica banii pentru a recupera sanatatea,apoi este atat de nerabdator cu gandul la viitor incat uita sa pretuiasca prezentul...Concluzia este ca nu traieste nici in prezent nici in viitor...traieste de parca nu ar muri niciodata si apoi moare fara sa fi trait!

Am inteles ca a fi puternic inseamna a iubi pe cineva in liniste. A fi puternic inseamna sa radiezi de fericire atunci cand esti trist. A fi puternic inseamna a incerca sa ierti pe cineva cand nu merita iertarea. A fi puternic inseamna sa astepti atunci cand nu se asteapta un raspuns. A fi puternic inseamna a ramane calm intr-un moment de disperare. A fi puternic inseamna a arata bucurie cand nu o simti. A fi puternic inseamna a zambi atunci cand vrei sa plangi.A fi puternic inseamna a face pe cineva fericit chiar dacă tu ai inima franta. A fi puternic inseamna a consola pe cineva atunci cand cel care are nevoie de consolare esti tu...

Putini oameni sunt capabili sa exprime in mod calm o opinie diferita de prejudecatile mediului lor. Cea mai mare parte a oamenilor sunt incapabili chiar sa ajunga sa formuleze asemenea opinii. Cat mi-as dori sa existe undeva o insula pentru cei onesti si cu vointa buna!

[ link extern ]
Poem …pentru prieteni

 Nu pot să-ti dau soluţii pentru toate problemele vieţii, nu am răspunsuri pentru îndoieli si temeri, dar pot să te ascult şi să particip la zbuciumul tău.
 Nu pot să schimb trecutul şi nici viitorul tău. Dar când vei avea nevoie de mine, voi fi alături de tine.
 Nu pot să te opresc să nu te împiedici. Dar pot să îţi ofer mâna, să te ajut să nu cazi.
 Bucuriile, victoriile si succesele tale nu sunt ale mele. Dar sunt foarte bucuros când te văd fericit.
 Nu judec deciziile pe care le iei în viaţă. Mă limitez să te susţin, stimulându-te şi ajutându-te, dacă îmi vei cere.
 Nu pot să-ţi fixez limitele activităţii tale, dar îţi ofer şansa necesară pentru a spera mai mult.
 Nu pot evita să suferi când o durere iţi rupe sufletul. Dar pot plânge cu tine şi pot aduna bucăţile sufletului tau…si tu vei fi din nou bucuros de viaţă.
 Nu pot să-ţi spun cine eşti şi nici cine ar trebui să fii. Pot numai să te iubesc aşa cum eşti şi să fiu prietenul tău.
 Dormi fericit…Răspândeşte vibraţii de iubire…ªtii că suntem aici în trecere. Înfrumuseţează-ţi relaţiile!
 Profită de oportunităţi. Ascultă-ţi inima. Fii încrezător în viaţă.
 Pretind aşa de puţin…să fiu primul, al doilea sau al treilea din lista ta...
 Îmi ajunge că vrei să-ţi fiu prieten. Îţi mulţumesc că exişti.
Despre ... viata ... :

Familie, Copii, Casa si Brad in curte!

Acesta este sfatul meu, lectia pe care am invatat-o si am respectat-o permanent in viata noastra.
Acestea vor dainui pe timpul generatiilor viitoare.
Ultima modificare: Joi, 29 Noiembrie 2012
eraz, utilizator
Ferice de cei ce stiu sa traiasca frumos

1. Ferice de cei ce iubesc deşi nu ştiu cum e să fie iubiţi.
2. Ferice de cei ce luptă deşi au cunoscut şi căderea.
3. Ferice de cei ce îşi păstrează inima curată deşi trăiesc între tâlhari.
4. Ferice de cei ce zâmbesc deşi viaţa lor nu e tocmai un zâmbet.
5. Ferice de cei ce construiesc, într-o lume care dărâmă.
6. Ferice de cei ce au puterea să mângâie deşi cei ce au nevoie de mângâiere sunt ei.
7. Ferice de cei ce hrănesc deşi cei ce au nevoie de hrană sunt ei.
8. Ferice de cei ce nu doresc să fie stăpânitori deşi au cunoscut şi puterea.
9. Ferice de cei ce nu sunt robi ai plăcerilor deşi le-a cunoscut şi dulceaţa.
10. Ferice de cei ce nu sunt robi ai patimilor, într-o lume îngenuncheată de păcate.
11. Ferice de cei ce nu sunt robi ai banului deşi i-au cunoscut şi puterea.
12. Ferice de cei ce sunt cinstiţi, într-o lume plină de înşelăciuni.
13. Ferice de cei ce iubesc adevărul, într-o lume a minciunii.
14. Ferice de cei ce au arma răzbunării şi nu o folosesc.
15. Ferice de cei ce au prilejul să păcătuiască şi nu vor.
16. Ferice de cei ce luptă pentru Împărăţia Cerului deşi nu o văd.
17. Ferice de cei ce n-au văzut dar au crezut.
18. Ferice de cei ce cred, într-o lume care nu mai crede.
19. Ferice de cei ce urcă muntele deşi nu îi zăresc vârful.
20. Ferice de cei ce străbat cărarea deşi e plină de spini.
21. Ferice de cei ce ştiu să supravieţuiască, într-o lume ce decade.
“ Viata nu este o stiinta exacta, este o arta“ - Samuel Butler.
“ Toate animalele, exceptand omul, stiu principalul scop al vietii: sa te bucuri“ - Albert Camus
“ Ai grija sa obtii ce iti doresti in viata sau vei fi obligat sa te multumesti cu ce primesti“ - George Bernard Shaw
“ Singurul secret al existentei este sa nu iti fie teama. Niciodata sa nu iti fie teama de ce vei deveni“ - Buddha
“ Sunt succese care te injosesc si infrangeri care te inalta“ - N. Iorga
“ Nu trebuie sa fii trist ca n-ai fost remarcat. Fii trist ca n-ai facut nimic remarcabil“ - Confucius
“ Omul este singurul animal pentru care propria sa existenta este o problema pe care trebuie sa o rezolve“ - Erich Fromm
“ Adevarul este pretutindeni, dar nu-l recunoaste decat cel care-l cauta“ - N. Iorga
“ Cea mai inversunata lupta este cu tine insuti. Te afli in ambele tabere“ - Voltaire
“ Sa fii liber nu inseamna sa faci tot ce vrei, ci sa stii ca poti sa vrei“ - Jean Paul Sartre
“ Daca ar trebui sa ne gandim la tot norocul pe care l-am avut fara sa-l meritam, n-am indrazni sa ne plangem de nenoroc“ - Jules Renard
“ Fericirea este cea mai mare biruinta, aceea pe care o dobandim impotriva destinului ce ne este impus“ - Albert Camus
“ Moartea nu vine odata cu varsta, ci odata cu uitarea“ - Gabriel Garcia Marques
“ Este mai bine sa lasam viata sa vorbeasca despre noi in locul cuvintelor“ - Mahatma Gandhi
“ Din cand in cand este bine sa te opresti din urmarirea fericirii si sa te multumesti sa fii fericit“ - Guillaume Apoillnaire
“ Viata este precum o melodie frumoasa, numai versurile sunt o incurcatura“ – Hans Christian Anderson

Alte discuții în legătură

Citate si poezii de dragoste ContSters74561 ContSters74561 • Poti da fara iubire, dar nu poti iubi fara daruire... • Iubirea nu e doar un zambet, nu e doar o floare, iubirea e un suflet ranit si apoi ... (vezi toată discuția)
Monologul lui dumnezeu MIHAI GRIGORE MIHAI GRIGORE [b]Monologul Lui Dumnezeu [/b]:) \"M-am uitat la tine cand te-ai trezit de dimineata. Asteptam sa-mi spui doua trei cuvinte, multumindu-Mi pentru cele ce ti ... (vezi toată discuția)
Dedicatie tuturor femeilor si mamelor ! actb actb \"Am invatat ...\" de Octavian Paler :vishenka: Avem timp pentru toate. Sa dormim, sa alergam in dreapta si-n stanga, sa regretam c-am gresit si sa ... (vezi toată discuția)