avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale taxe si impozite
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

taxe si impozite

o persoana care are un handicap grad 2 accentuat din 1995 are restane la impozitul pe locuinta ...el nu a declarat handicapul...daca il declara si demonstreaza cu acte ca are acest handicap din 1995 mai poate fi scutit de restante?
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 15:08, 19 Noiembrie 2012
Nu puteti fi scutit daca sunteti incadrat in gradul 2 de invaliditate.

Conform Codului fiscal, art 284, alin 4 si alin 8 :
[ link extern ]

alin 4:
impozitul pe cladiri, teren ... nu se datoreaza de catre persoanele cu handicap grav si accentuat si de persoanele incadrate in gradul 1 de invaliditate.

alin 8:
Scutirea de la plata impozitului se aplica incepand cu prima zi a lunii urmatoare depunerii documentatiei necesare.

Conform alin 6 scutirea se aplica doar pentru locuinta de domiciliu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scutire plata impozit pe teren pt. persoana incadrata in grad de handicap anda700 anda700 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns: Mama mea este persoana incadrata in grad de handicap grav , certificat cu termen de valabilitate permanent, ... (vezi toată discuția)
Persoana cu handicap, beneficiaza de reducerea impozitului pentru locuinta ? Pilu Pilu Buna ziua, as avea si eu o intrebare, daca ma poate lamuri cineva: Am o ruda care are un copil incadrat in gradul 2 de invaliditate, handicap accentuat, are si ... (vezi toată discuția)
Scutire la impozit persoana cu handicap negru daniel negru daniel Buna seara asi dori sa stiu daca pot sa fiu scutit de plata impozitului pe casa si teren, daca sunt persoana cu handicap gradu accentuat dar nu sunt propietar ... (vezi toată discuția)