avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... APOMETRE = PROBLEME
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

APOMETRE = PROBLEME

Of of, mai mai ... :(

In urma cu 3 ani am schimbat apometrele si la baie si la bucatarie.
Dupa 3 luni de la schimbare, am observat ca unul din apometrele de apa rece nu funtioneaza la parametrii normali.
Cand am sunat la firma montatoare, pentru a le comunica defectul, acestia mi-au spus :
Isi da el drumu. Lasa-ti sa curga apa tare. Nu ne deplasam doar pentru un apometru.

De atunci pana in urma cu 2 luni (adica 2 ani si 6 luni) eu declaram consumul estimat in continuare ca si inaintea schimbari, cu toate ca apometrul meu inregistra doar 1m cub la 6 luni.
Imi asum greseala de a tot amana, dar nu am putut inlocui apometrul din motive personale.

In urma cu 3-4 luni, D-na Administrator si Seful de Scara, au venit pentru a verifica buna functionare a apometrelor in apartamente, acestia au constatat defectul si m-au rugat sa schimb apometrul spunand ca peste 30 zile va veni un control de la Primarie.
Cu 1 zi inainte de a veni controlul de la Primarie eu am schimbat apometrul cu o firma autorizata de la noi din oras.
La control propriu-zis s-au prezentat D-na Administrator si cu Reprezentantul de la Primarie, care au intrat in locuinta mea, au verificat apometrele + toti robinetii.
In timp ce verificau apometrele la mine in apartament D-na Administrator ai spune Reprezentantului Primarie :
- Stiti, la acest apartament au avut un apometru defect ani de zile, iar noi l-am depistat in urma cu 2-3 luni abia. Acum cateva zile l-au schimbat. Intr-adevar isi declarau consumul estimat chiar daca apometrul era defect, dar dupa cum puteti observa, totul este in regula acum.

Reprezentantul Primarie :
D-na administrator, atat timp cat eu constat acum ca apometrele si toti robinetii funtioneaza perfect, apometrele au sigiliile intacte pe ele, certificatele de montaj si garantie sunt depuse in copii xerox la dvs. la asociatie si proprietarul si-a declarat in tot acest timp consumul estimat, nu am nimic de comentat, deci totul este in regula cum a-ti spus si dvs.

La aflarea acestei hotarari am rasuflat usurat, spunandu-mi Reprezentantul de la Primarie
Stai linistit, esti in regula.

In luna urmatoare cand se afiseaza lista cu datoriile la intretinere (sunt integralist, nu am avut datorii la intretinere niciodata), pe lista in dreptul apartamentului meu observ urmatoarele date :
- APA CALDA BAIE 0m (declarasem 2m)
- APA RECE BAIE 100m.

Cand m-am dus la Asociatie a 2-a zi, D-na Administrator imi spune in timp ce-mi arata intr-un registru, un PROCES VERBAL semnat de catre COMITET :
In urma sedintei sustinute acum cateva zile de catre Comitetul Asociatiei (3 barbati in etate + D-na Administrator) am hotarat sa-ti imputam 100m apa rece luna aceasta si 100m apa rece luna viitoare ca ... pierderi (5,3 RON / m cub)

A 2-a zi am intrebat-o pe D-na Administator :
- DE CE S-A LUAT ACEASTA HOTARARE ?
... DE CE EU NU AM FOST ANUNTAT ?

D-na Administrator imi raspunde :
- EU ?
COMITETUL.
NU ITI CONVINE ?
ESTI LIBER SA NE DAI IN JUDECATA.

Va rog sa ma sfatuiti cum sa procedez sa pot scapa de aceasta povara nedorita in prag de iarna. #-o
Mutlumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 22:27, 1 Decembrie 2012
In primul rand ca nu reprezentantul primariei decide cine si cum plateste pierderile de apa.
Ce spuneti dv., cu vizita functionarului de la primarie.....cu verificarea apometrelor de catre acesta impreuna cu administratorul si seful de scara.....seama cu o poveste, nu va suparati ca va spun asta! E prima oara cand aud ca primaria face control la apometre intr-un bloc.
Mai curand cred ca sunteti victima unei inscenari... Functionarul ala s-a legitimat?

In al doilea rand, dv. ati declarat un consum estimat care nu poate fi verificat nicicum. Nu puteti demonstra ca n-ati lasat apa sa curga la robinetul cu apometrul defect mai mult decat ati declarat.
In aproape 3 ani aveati tot timpul din lume sa declarati nefunctionarea apometrului deindata la administrator, sa chemati un instalator sa va schimbe apometrul.
Ati lasat sa treneze aceasta situatie care se putea rezolva in cateva ore pentru care acum, pe buna dreptate platiti mai mult decat face.

Legal daca dv. aveti un apometru defect si nu-l inlocuiti trebuie sa fiti considerat necontorizat, iar consumul de apa sa vi se puna in consecinta. In cazul dv. nici n-a fost vorba de asa ceva. Ati platit consumul pe care vi l-ati estimat singur fara ca cei din conducerea asociatiei sa banuiasca ceva.

~ Conținut șters la cerere ~
Aspectul cu clasa apometrului nu are nicio importanta.
Apometrul dumnealui s-a defectat, a constat defectiunea acum 3 ani, dar n-a intreprins nimic ca sa-si inlocuiasca acest apometru.
Ce firma sa reclame? Firma i l-a montat. Era in garantie, dar nu s-a adresat nimanui.
Si atunci? Cine e de vina? Plus ca asta e poveste de 3 ani. Nu s-a intamplat ieri sau luna trecuta.
Acum s-a descoperit problema, dar ea treneaza de 3 ani.
Ultima modificare: Luni, 19 Noiembrie 2012
elga50, moderator
Culpa situatiei cu care va confruntati va apartine in exclusisivitate si se datioreaza dezinteresului manifestat pe parcursul a peste 3 ani de a starui la firma care a montat apomentrul sa desfasoare demersuri pentru montare corecta si indepartare neajunsuri datorate eronatei montari
Ultima modificare: Luni, 19 Noiembrie 2012
Adriantot, moderator
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Apometru defect EmiMimy EmiMimy Bună ziua, Vă expun următorul caz și sper să îmi puteți răspunde. În luna aprilie mi s-a defectat apometrul de apă rece din bucătărie și am ... (vezi toată discuția)
Cum ajuta primaria asociatiile de proprietari? danalex1971 danalex1971 Blocul in care locuiesc are 4 scari. Luna trecuta a aparut un anunt la avizier prin care presedintele avertiza asupra pierderilor de apa inregistrate la ... (vezi toată discuția)
Pierderi de apa LucianSandu LucianSandu Buna ziua Daca ma puteti lamuri cu o problema... Asociatia de proprietari are pierderi la apa si aceste pierderi se pun la plata pentru fiecare ... (vezi toată discuția)