avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Apometru defect
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Apometru defect

Bună ziua,

Vă expun următorul caz și sper să îmi puteți răspunde. În luna aprilie mi s-a defectat apometrul de apă rece din bucătărie și am fost la asociație să anunț. Mi s-a transmis că voi plăti toate pierderile înregistrate din blocul nostru. Este legiferat undeva acest aspect?:O
Defecțiunea constă că nu a mai înregistrat nimic pe luna aprilie.
Ultima modificare: Luni, 4 Mai 2015
EmiMimy, utilizator
Nu este legiferat nicaieri acest lucru.

Dvoastra v-ati facut datoria si ati anuntat ca apometrul este defect.

In ce consta defectiunea, nu mai inregistreaza sau inregistreaza un consum f mare comparativ cu ultimele 2-3 consumuri lunare?

Asociatia ar putea cel mult un consum estimat bazat pe consumurile raportate eventual pe ultimele 3 luni.
Sa fim seriosi, cum sa pui toate pierderile pe seama defectarii unui contor?
Mi s-a transmis că voi plăti toate pierderile înregistrate din blocul nostru.

Acest raspuns constituie un abuz
Nu exista legal prevazut ca in situatia in care un proprietar din proprie initiativa isi asuma responsabilitatea si anunuta asociatia de proprietari ca un apometru s-a defectat,nu inregistreaza,s-a rupt sigiliu,etc,sa ii fie impuse integral toate pierderile de apa
Sesizati oficial presedintele de asociatie de proprietari,cu problema cu care va confruntati
Daca presedintele de asociatie va transmite ca veti suporta toate pierderile din bloc,ii solicitati sa va comunice temeiul legal,sub sanctiunea obligarii achitarii cheltuielilor aferente solutionarii in instanta de judecata
Mergeti cu apometrul defect la administrator si confruntati indexul apometrului cu ultimul index declarat de dv. pentru acel apometru.
Se va constata probabil ca de la ultima citire s-o mai inregistrat ceva consum, cat de putin. Asta dovedeste faptul ca apometrul s-a "terminat" in cursul lunii.

Nimeni nu sta zilnic cu ochii pe apometre sa constate daca mai functioneaza sau nu. Se poate intampla cand si cand sau atunci cand vrei sa-l citesti si atunci sa constati ca nu mai inregistreaza.

Este un abuz grosolan sa va puna sa platiti pierderile de pe scara. Poate sa va puna un consum estimat egal cu o medie a dv. inregistrata pe acel apometru, in niciun caz sa platiti oalele sparte ale scarii.
Vă mulțumesc pentru răspunsurile prompte! De înregistrat nu s-a înregistrat nimic pentru că eu în fiecare lună citesc apometrele, ce-i drept nu îl verific în fiecare zi să văd dacă funcționează dar nu mi se pare corect ce vor să îmi facă. Acceptam să mi se pună în cârcă ori consumul de apă cel mai mare pe care l-am avut într-un an calendaristic sau o medie. Dar nu toată paguba la mine. Hai să fim serioși că dacă s-ar verifica s-ar constata că eu în nici o lună nu am consumat mai mult 4 mc la bucătărie. Să vedem ce o să rezolv astăzi.
Mulțumesc încă o dată!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apometru defect adrianaghita adrianaghita Buna seara, am depistat ca apometrul din baie (apa calda) incepuse sa inregistreze din ce in ce mai mult intr-o luna. L-am schimbat cu unul nou, iar pe cel ... (vezi toată discuția)
Despre apometre unadministrator unadministrator În bloc s-au montat apometre cu citire prin radio ca să nu se mai stea în genunchi sub chiuveta sa se citească indexul. Dar ne-am lovit de o problema. Unii ... (vezi toată discuția)
Apometre = probleme nir0 nir0 [b]Of of, mai mai ...[/b] :( In urma cu 3 ani am schimbat apometrele si la baie si la bucatarie. Dupa 3 luni de la schimbare, am observat ca unul din ... (vezi toată discuția)