mihay_mgp a scris:
am cumparat un scuter de 49cm si nu il pot inscrie la primarie sa-mi dea numar pentru ca nu am toate actele al el am numai contractul de vinzare cumparare din Italia . Spuneti-mi si mie var rog ce poate sa-mi faca politia in cel mai rau caz daca ma opreste cu el poate sa zica ca e mai mai mare de 49 ? Eu am permis de conducere categoria B oare imi care si atestat pentru legislatie ?
Art. 30. din Regulament prevede:
Permisul de conducere se eliberează pentru una sau mai multe dintre următoarele categorii şi subcategorii de vehicule:
a) CATEGORIA A: motocicleta cu sau fără ataş;
b) CATEGORIA B:
1. autovehiculul a cărui masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 3.500 kg şi al cărui număr de locuri pe scaune, în afara conducătorului, nu este mai mare de 8;
2. ansamblul format dintr-un autovehicul trăgător din categoria B şi o remorcă a cărei masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 750 kg;
3. ansamblul de vehicule a cărui masă totală maximă autorizată nu depăşeşte 3.500 kg, format dintr-un autovehicul trăgător din categoria B şi o remorcă, a cărei masă totală maximă autorizată nu depăşeşte masa proprie a autovehiculului trăgător;
k) SUBCATEGORIA A1: motocicletă cu o capacitate care nu depăşeşte 125 cm3 şi o putere care nu depăşeşte 11 kW;
Prin urmare cu permis de categoria B nu aveti dreptul sa conduceti mopedul. Pentru acest vehicul aveti nevoie de un permis categoria A sau A1.
Numai bine va doresc.
ing. Ioan Ciobanu