avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 363 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Poprire venituri
Discuție deschisă în Executare silită

Poprire venituri

Buna ziua,

Ma confrunt cu urmatoarea situatie:
Am un credit realizat in 2009 pe care nu l-am achitat. Banca a vandut creantele catre o alta companie (cu sediul in alta tara) si care are ca mandatar o alta firma in Romania. In iulie 2012 am fost instiintat de catre banca de acest lucru ca urmare a neintelegerii dintre mine si banca. Firma care a preluat creditul nu m-a contacat (in speranta ca poate rezolvam prin plata unor rate ..lucru cu care nu a fost de acord banca) si a trecut direct la executare, trezindu-ma cu conturile blocate (inclusiv contul in care imi este virat salariul si pe care mai am un credit pe care il plateam luna de luna si mai am 1 an). Am discutat cu executorul si mi-a spus ca intr-adevar s-au trimis adrese pentru blocarea conturilor si ca daca acela este cont in care primesc si salariul sa duc o adresa catre banca pentru a bloca doar 1/3 din venituri. Cu acest lucru sunt de acord. Problema este ca cei de la banca unde imi primesc si salariul mi-au spus ca nu mai pot platii creditul pe care il am la ei deoarece toate sumele depuse vor fi blocate si virate catre poprire, cardul de salariu nu il mai pot utiliza nici pt retragere de la bancomat nici pt plati prin pos. Intrebarea mea este daca se poate face ceva pentru a-mi debloca acel cont si pentru a putea platii in continuare creditul si utiliza cardul ?? M-am gandit ca ar fi mai bine sa faca poprirea de 1/3 din salariu angajatorul si executorul sa ceara ridicarea popririi de pe cont pentru a putea platii si creditul ramas. Ceea ce mi s-ar fi parut normal ar fi fost ca executorul sa trimita prima data adresa catre angajator fara a mai cere blocarea conturilor, iar in momentul in care se dovedea ca nu am venituri salariale sa blocheze si conturile din banci. Am nevoie de un sfat pentru a putea sa rezolv aceasta problema si a achita atat creditul cu poprire cat si alte credite. Va multumesc !!
Cel mai recent răspuns: bliss21 , utilizator 22:58, 19 Noiembrie 2012
Nu ati platit de loc sau ati intarziat cu platile? Doriti sa il achitati pana la urma? Cea mai buna solutie ar fi sa faceti o o intelegere cu banca prin care sa stabiliti niste termene de plata si sa accepte deblocarea conturilor. O alta varianta ar fi sa cereti angajatorului sa va plateasca salariul cash. Asta ca o arma de negociere in eventualitatea unei propuneri de intelegere (nu ca sa nu platiti creditul).
Din moment ce am primit instiintare de la executorul judecatoresc nu mai am ce discuta cu banca! Blocarea conturilor la anumite banci s-a facut, incluciv la banca unde am cardul de salariu si alt credit pe care il platesc. Pe mine ma intereseaza sa imi pot platii alte credite/carduri de credit pe care le am .. dar nu mai pot face asta pt ca sunt blocate conturile si orice suma as depune s-ar duce catre poprire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Card salariu blocat dannyc dannyc Buna seara/ziua, Am o problema: am un credit la banca X si in ultimile 2 luni nu am mai reusit sa achit ratele complet - am achitat doar 30% din rata, iar ... (vezi toată discuția)
Blocare / deblocare cont salariu cristi.a cristi.a Buna ziua, Am o poprire pe conturi pentru care compania la care lucrez achita 50% din venitul meu in contul execturului. Cealalta jumatate merge in contul ... (vezi toată discuția)
Blocare cont, card, internet banking cristi.a cristi.a Buna ziua, Mi-a fost instituita poprire pe salariu de 50%. Angajatorul si-a luat angajamentul de a vira lunar 50% catre executor, restul de 50% fiindu-mi ... (vezi toată discuția)