avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit ipotecar-imposibilitate de plata
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit ipotecar-imposibilitate de plata

Buna ziua,
Va rog foarte mult sa imi raspundeti daca ma puteti ajuta in solutionarea urmatoarei probleme.
Sotia a cumparat in anul 2008, prin credit ipotecar in franci un apartament inainte de a fi casatoriti.
Nu mai putem plati ratele. Bunul ipotecat este apartamentul cumparat. Mai avem de platit aproximativ 46.000 CHF iar valoarea corecta a apartamentului este de aproximativ 25.000 CHF.
Daca nu vom plati ratele in urma executarii silite sunt sigur ca sotia va avea oprire pe salariu, insa va fi afectat si salariul meu, daca in momentul acordarii creditului nu eram casatoriti si nu am semnat nici un fel de angajament cu banca.
Avem un teren dobandit dupa casatorie. Poate fi executat silit, daca eu nu am nicio obligatie fata de banca?
Va multumesc foarte mult.
Cel mai recent răspuns: bu2mel , utilizator 13:12, 21 Noiembrie 2012
Numai sotia e datoare si raspunde cu veniturile si bunurile sale. Nu se pot atinge de teren pana nu creditorul va cere partajul bunului pt a putea executa silit cota sotiei dvs.
Va multumesc foarte mult ca mi-ati raspuns si va urez sa
aveti o zi minunata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire apartament! MeryPoppins MeryPoppins Sotul este girant la un credit ipotecar pentru apartamentul fiului nostru cel mare,Creditul fiind in franci elvetieni. Avand in vedere ca francul a ... (vezi toată discuția)
O portita pt achizitionarea unui alt imobil curucle curucle in vara anului 2008 am facut un credit ipotecar pe 38 de ani in valoare de 96000 de chf, iar codebitor a fost tatal meu care este pensionar. La inceput am ... (vezi toată discuția)
Creditele ipotecare in franci eli7526 eli7526 Buna seara.Ma numesc Elena I. si ca majoritatea romanilor cu credite ,stau si imi storc mintea-ce naiba e de facut?Am facut 2 credite in 2007 ,unul ipotecar si ... (vezi toată discuția)