avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1085 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infiintare Casa Expeditii
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infiintare Casa Expeditii

Buna seara,

Doresc sa imi deschid o societate comerciala care va avea ca obiect de activitatea de intermedieri transporturi, mai bine zis o casa de expeditii.
Drept pentru care din ceea ce am citit pana acum, ca si costuri de infiintare sunt intre 200-400 RON, 200 RON capital social, +alte taxe care trebuie platite catre registrul comertului si onorarii jurist.

Prin aceasta societate comerciala, voi face cu preponderenta intermedieri pe teritoriul UE, mai exact, voi efectua comenzi de transport de la beneficiari din afara Romaniei, si voi lucra, fie cu transportatori din afara Romaniei, fie cu transportatori romani.
Concret voi incasa sume de bani fara TVA, de la clientii din afara Romaniei.
Intrebarile mele sunt urmatoarele:
-Cum pot efectua plati catre transportatorii romani fara TVA?
-In ce conditii ma pot incadra la impozitul pe profit de 3 %?
-Ce cheltuieli pot deduce , daca , sediul social, si implicit punctul de lucru va fi propriul apartament?
-In conditiile in care voi fi singurul angajat, precum si asociat, care sunt taxele si impozitele care trebuie sa le achit catre stat?

Multumesc anticipat pentru raspuns,

Cel mai recent răspuns: mea culpa , utilizator 19:30, 19 Noiembrie 2012
1.doar daca alegeti ca neplatitor de TVA prin vectorul fiscal
2.daca va incadrati cu nr de angajati intre 1-9(inclusiv),cu cifra de afaceri de pina la 100.000 euro
3.cf contract de comodat(pe care le veti specifica in acesta-zugravit,curatenie,etc,mai bine va va explica contabilul pe care il veti lua).Oricum va trebui contractul de comodat sau inchiriere.atentie,si contractul de comodat,chiar daca este cu titlu gratuit trebuie anuntat la finante.
4.depinde de salariul de incadrare-
-salariat: 10,5%cas 5.5%cass, 0.5%somaj impozit pe salarii
-unitate 20,8%cas 5,2%cass 0,5somaj 0,85%concedii fd de risc in functie de cod caen

In mare,la un salar de 882 ron platiti 496 ron.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatiile fiscale ale angajatorului simions simions Buna ziua! As vrea sa stiu ce sume trebuie sa plateasca angajatorul spre stat pentru un angajat care salariul minim pe economie 670 lei net ? Si ce anume ... (vezi toată discuția)
Cote contributii 2009 aida1 aida1 La o agentie imobiliara( conditii normale de munca) care sunt cotele contributiilor salariale? Angajat: cas: 10,5%; sanatate: 5,5%; somaj: 0,5%; imp.venit ... (vezi toată discuția)
Modificari contributii? iulianaandre iulianaandre as vrea si eu sa stiu dc pentu luna februarie, inafara de contributia pt pensii s-a mai modificat ceva.din ce am cauta a reiesit k nu. da totusi as vrea sa fiu ... (vezi toată discuția)