Lucrez la o multinatinala, reprezentata de un SRL in Romania. La angajare s-a negociat verbal un salariu care apoi a fost impartit in 2 parti:
1. salariul minim pe economie, in lei, virat intr-un cont, incheiat cu SRL din Romania, care plateste toate darile si contributiile catre stat.
2. o alta suma, in valuta, virata intr-un alt cont, care despre care angajatorul spune ca ar fi in baza unui contract de consultanta, contract insa pe care nu l-am semnat nici acum, la 3 luni de la angajare, desi banii vin luna de luna.
Intrebarea mea este, cum voi putea eu justifica acesti bani pentru a plati impozit la fisc? Si ce se intampla daca nu o fac, nu ar trebui sa fie sarcina angajatorului sa-mi plateasca contributiile? Va rog mult sa ma indrumati
Solicitati sa va dea un exemplar de pe acel contract de consultanta ... nu este nevoie sa va sa va autorizati pentru a realiza astfel de venituri , important este plata contributiilor ...
Multumesc. Problema e ca acel contract de consultanta nu exista, nu a fost semnat inca.
Cum voi justifica salariul in valuta care intra de 3 luna in cont?
Asta am facut, insa de 3 saptamani mi se spune ca nu poate fi semnat, pentr u ca persoana imputernicita este peste hotare. Totusi, cred ca va fi incheiat acest contract - au incheiat si alti colegi dupa taraganari.
Dar daca se incheie, eu cum merg la Fisc sa declar, caci contractul va incepe din Decembrie si sunt 3 luni de necontributie? Este retroactiv?
Concediu de odihna
flori2009
Lucrez in baza unui contract de munca temporar incheiat cu o agentie de recrutare din Bucuresti, detasat in Italia. Cum contractul meu expira in 09/08, am ... (vezi toată discuția)