Am urmatoarea problema: firma produce produse de panificatie, care apoi sunt trimise, pe baza de aviz de insotire a marfii catre punctul de lucru.Cand inregistrez trimiterea painii catre magazin, aceasta devine marfa. Gestiune punctului de lucru este tinuta cantitativ-valoric. La sfarsitul fiecarei zile, descarc gestiunea pe baza raportului de vanzare detaliat (scos din casa de marcat), printr-un bon de consum, folosind conturile 607 si 371. Problema este ca pentru aceste produse, eu am o cheltuiala dubla...O data cand le produc (cu materii prime) si inca o data cand le vand si descarc gestiune prin contul 607...Ce inregistrari pot face pentru a evita aceasta cheltuiala dubla??
Procedati gresit, descarcarea de gestiune nu apare in ambele locuri.Cand transferati marfa din depozit en gros in amanuntul, pe baza de aviz, aveti inreg 371.analitic amanunt=371 analitic engros .Sa spunem 371.02=371.01./371.02=378/371.02=4428, ceea ce reprezinta intrarea marfii in mag dvs. cu amanuntul.descarcarea de gestiune o faceti din mag. cu amanuntul / =371.02
607
378
4428
incasarea prin casa( deobicei) 5311=/
707
4427
Sper ca v-am lamurit, pe scurt.
este adevarat ca atunci cand le produceti aveti o cheltuiala dar, in momentul in care receptionati productia obtinuta trebuie sa faceti 345 % 711 cu valoarea cheltuielii.
In acest fel cheltuielile de productie se anuleaza in contul de profit si pierdere.
Ulterior faceti transferul 371 % 345 si vanzarea ( 707 cu descarcarea de gestiune corespunzatoare ( 607 ).
Monografie productie
book2
Primesc comanda de la pers. fizice intr-un showroom de prezentare pentru executarea unor perdele si draperi , eu comand materialul si execut comanta la ... (vezi toată discuția)