Am urmatoarea problema: firma produce produse de panificatie, care apoi sunt trimise, pe baza de aviz de insotire a marfii catre punctul de lucru.Cand inregistrez trimiterea painii catre magazin, aceasta devine marfa. Gestiune punctului de lucru este tinuta cantitativ-valoric. La sfarsitul fiecarei zile, descarc gestiunea pe baza raportului de vanzare detaliat (scos din casa de marcat), printr-un bon de consum, folosind conturile 607 si 371. Problema este ca pentru aceste produse, eu am o cheltuiala dubla...O data cand le produc (cu materii prime) si inca o data cand le vand si descarc gestiune prin contul 607...Ce inregistrari pot face pentru a evita aceasta cheltuiala dubla??
Procedati gresit, descarcarea de gestiune nu apare in ambele locuri.Cand transferati marfa din depozit en gros in amanuntul, pe baza de aviz, aveti inreg 371.analitic amanunt=371 analitic engros .Sa spunem 371.02=371.01./371.02=378/371.02=4428, ceea ce reprezinta intrarea marfii in mag dvs. cu amanuntul.descarcarea de gestiune o faceti din mag. cu amanuntul / =371.02
607
378
4428
incasarea prin casa( deobicei) 5311=/
707
4427
Sper ca v-am lamurit, pe scurt.
este adevarat ca atunci cand le produceti aveti o cheltuiala dar, in momentul in care receptionati productia obtinuta trebuie sa faceti 345 % 711 cu valoarea cheltuielii.
In acest fel cheltuielile de productie se anuleaza in contul de profit si pierdere.
Ulterior faceti transferul 371 % 345 si vanzarea ( 707 cu descarcarea de gestiune corespunzatoare ( 607 ).
Monografie productie
book2
Primesc comanda de la pers. fizice intr-un showroom de prezentare pentru executarea unor perdele si draperi , eu comand materialul si execut comanta la ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.