avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cotizatie sindicat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cotizatie sindicat

Buna ziua,

In noul contract colectiv de munca negociat intre sindicat si institutia la care lucrez sa introdus urmatoarele:

Pirlile convin relinerea unei contributii lunare de 0,3 % din salariul de incadrare minim din grild corespunzetor fiecarui angajat asupra cdrora se intind efectele prezentului contract colectiv de muncd, allii decdt membrii de sindicat, pe durata de valabilitate a acestuia, iar suma respectivd va lorma un fond separat ce va fi utilizat conform deciziilor comisiei paritare constituita cf. Art.l3. Relinerea se va face pe statele de platn 9i va fi viratl in contul special deschis de sindicatul UNIO, in baza listelor transmise de cdtre sindicat.

Imi puteti spune daca aceste retineri salariale de 0.3% sunt legale.

Alte discuții în legătură

Este corect si legal ca salariatii care nu sunt membri sindicat sa plateasca .... ? o taxa/cotizatie ?.... oanaportar oanaportar Buna ziua ! Va rugam sa ne ajutati cu un sfat. S- propus un Contract colectiv de munca ( CCM ) /institutie publica. In CCM s-a spus ca: - \"În vederea ... (vezi toată discuția)
Art.103-contract colectiv de munca la nivel national-lamuriri kaliteea kaliteea Buna ziua, Citez:\"Art. 103. - in contractele colective de munca incheiate la nivel de unitate de catre sindicate in numele salariatilor, partile contractante ... (vezi toată discuția)
Lamuriri contributie nemembri sindicat teodora27 teodora27 Buna ziua, Am citit despre acest subiect raspunsurile din acest forum dar am ramas cu 3 nedumeriri: 1. sunt sau nu obligati liderii de sindicat sau ... (vezi toată discuția)