Doresc sa cumpar un teren de 380m in zona mall Vitan, Am rugamintea sa-mi spuneti cum fac sa ferific daca totul este in regula la teren deoarece acesta are un pret cam mic... si nu stiu de ce.
Vreau sa stiu unde trebuie sa merg si ce sa cer ca sa vad daca are acte in regula, taxe platite, nu e pus gaj, nu e al mai multor prsoane, etc.
Puteti verifica la OCPI (Oficiul de cadastru si publicitate imobiliara) prin solicitarea unui extras de informare. Pentru a formula aceasta cerere ar trebui sa stiti adresa exacta a terenului, eventual un numar cadastral. Prin extrasul de informare sunteti instiintat despre persoanele care sunt proprietare ale terenului, daca acesta a fost ipotecat, gajat, promis spre cumparare altei persoane, etc...
Buna dimineata,
Doresc in primul rand sa va multumesc pentru raspuns. Am dreptul sa cer ca persoana fizica un astfel de act la fisc? In el am toate informatiile ? Ma tem doar sa nu fie mai multi proprietari, sa nu fie pus gaj la vreo banca sau alte situatii de genul acesta. Nu am cunostinte juridice din pacate.
Exista o lege care poate sa interzica construirea a unei cladiri pe terenul respectiv ? Mentionez ca acesta este liber. Doresc in cativa ani, 2-3 sa pot sa construiesc o cladire mica cu 2 etaje pe el. Sa nu fiu blocat de o lege.
De la primarie se obtine de catre proprietar un certificat de urbanism. Acolo sunt trecute toate detaliile privind regimul maxim de inaltime admis in zona,deschiderea minima ce este necesara pt.ca terenul sa fie construibil, etc.
Recomand sa il rugati pe actualul proprietar sa solicite primariei acest certificat inainte de a va vinde dvs.terenul ...