Buna ziua,
Doresc sa cumpar un teren in vederea construirii unei case P+1 in zona orasului Bragadiru,printr-o agentie imobiliara.
Ce trebuie sa stiu inainte sa platesc pentru acel teren?
Ce acte trebuie sa detina cel care imi vinde terenul pentru a fii totul in regula?
Nu ma pot baza doar pe agentia imobiliara ca proprietarul este de buna credinta.
Mentionez ca nu stiu nimic in legatura cu aceasta tema,a actelor de vanzare cumparare.
Dupa ce cumpar terenul ce trebuie sa fac,unde il inregistrez pe numele meu...etc
Ce etape trebuie urmate?
Multumesc mult pentru ajutor!
Actele de vanzare cumparare trebuiesc semnate in prezenta unui notar public, iar anterior, vanzatorul va va prezenta un extras de carte funciar de la oficiul de cadastru in care sunt detaliate toate caracteristicile imobilului (proprietari, suprafata, fisa cadastrala, eventualele sarcini, daca acestea exista - gaj, ipoteca). Acest extras impreuna cu actul de proprietate al vanzatoarei, care poate fi titlu de proprietate, contract de vanzare cumparare, contract de donatie etc., se adauga la noul contract pe care il veti incheia. Notarul public are obligatia sa va informeze si sa raspunda la toate nelamuririle pe care le aveti in privinta acelui imobil. Dupa semnarea contractului de vanzare-cumparare, notarul va inregistra la Oficiul de Cadastru noile mentiuni referitoare la proprietari. Obligatia dumneavoastra va fi sa depuneti un exemplar dupa contract la serviciul de impozite si taxe al primariei unde se afla imobilul in termen de 30 de zile si, eventual, la furnizorii de utilitati pentru a se modifica titularul contractului - gaze, electricitate, tv etc, daca este cazul. Mult succes.