avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... vanzare apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

vanzare apartament

Ce acte sunt necesare pentru vanzarea unui apartament?si de unde anume se obtin aceste acte?
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 19:43, 27 Iulie 2009
Notarul public va va indruma in acest sens.
Pentru vanzarea unui apartament va trebuie in primul rand actele de proprietate ale apartamentului.
Daca dv sunteti proprietarul trebuiesc actele de identitate ale dv si eventual coproprietar (sot, sotie).
Daca nu sunteti proprietar va trebuie imputernicire din partea proprietarului.
De la asociatia de proprietari va trebuie adeverinta de lichidare a debitelor.
Notarul va mai spune ce va mai trebuie de la primarie, cadastru, etc
il_so a scris:

Ce acte sunt necesare pentru vanzarea unui apartament?si de unde anume se obtin aceste acte?


1. Acte de proprietate în original
3. Certificat fiscal de la Direcţia Taxe şi Impozite Locale sau Primăria Localităţii unde se află apartamentul - pentru judeţe. In certificatul fiscal trebuie precizat obligatoriu: proprietarul sau proprietarii cu numele corect; adresa corectă a apartamentului; suprafaţa de teren aferentă; fără datorii.
Certificatul fiscal trebuie să fie eliberat în luna în care se încheie contractul de vânzare cumpărare în formă autentică(sau incepand cu data de 25 a lunii trecute).
4. Incheierea de carte funciară de la judecătoria de sector sau de la Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară – Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară – Biroul de Carte Funciară de sector.
5. Extras de carte funciară (valabil 5 zile de la data depunerii cererii la Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară – Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară – Biroul de Carte Funciară de sector), care se obţine numai de biroul notarial. In extras trebuie precizată adresa corectă a apartamentului (aceea din titlul de proprietate); numele corect al proprietarului / proprietarilor; că imobilul este / nu este grevat de sarcini.
6. Adeverinţă de la asociaţia de locatari / proprietari din care să reiasă că apartamentul nu are datorii la cotele de întreţinere, vizată la primăria de sector.
7. Ultima chitanţă de achitare a energiei electrice.
8. Dosar cadastral în copie.(e cerut numai de unii notari)
9. Certificate de căsătorie vânzători şi cumpărători (dacă este cazul), sau sentinţă civilă de divorţ cu menţiunea “definitivă şi irevocabilă”.
10. Buletinele / cărţile de identitate (trebuie să fie în perioada de valabilitate).
Toate documentele se prezintă în originalB-)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pasi de urmat in cumpararea unui apartament? h.ana84 h.ana84 Buna ziua, Doresc sa cumpar un apartament si nu stiu nimic despre cum se procedeaza...Cam cat timp dureaza actele?ce avans se da? ce acte trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Documente necesare AneMariDorina AneMariDorina Doresc sa-mi cumpar un apartament. Ce acte trebuie sa am asupra mea ca si cumparator si ce documete trebuie sa aiba cel care vinde? Ce taxe ar trebui sa achit ... (vezi toată discuția)
Acte necesare incheiere contract de vanzare-cumparare mystycum mystycum Buna ziua!As dori,va rog, sa stiu ce acte sunt necesare la vanzarea -cumpararea unui apartament(si la vanzatori si la cumparator) .Va multumesc! (vezi toată discuția)