avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale esalonarea datoriilor la bugetul local
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

esalonarea datoriilor la bugetul local

ce modalitati de esalonare a doatoriilor la bugetul local avem in conditiile in care datoria este de 104.000 lei?
Cel mai recent răspuns: carmen01011958 , moderator 16:01, 21 Noiembrie 2012
lesi ceva garantie si termenul maxim e din cate stiu eu 5 ani
Modificarea Codului de procedura fiscala prin OG 16/2012, care ia ntrat in vigoare incepand cu data de 01 noiembrie 2012, reglementeaza o exceptie de la regulile existente in privinta stingerii datoriilor si anume:
- in cazul obligatiilor fiscale de plata stabilite de organele de inspectie fiscala, precum si amenzilor de orice fel, se stinge cu prioritate obligatia fiscala sau amenda pe care o alege contribuabilul.
Pentru esalonarea datoriilor ( indiferent ce suma restanta aveti) trebuie sa adresati compartimentului de facilitati fiscale din cadrul directiei de impozite si taxe locale/ primariei o cerere de esalonare. In urma analizei solicitarii dvs dumnealor trebuie sa propuna si sa intocmeasca o nota de fundamentare in vederea initierii unei hotarari de consiliu local.

Potrivit normelor legale( codul de procedura fiscala), la cererea temeinic justificata a contribuabililor, organul fiscal competent poate acorda pentru obligatiile fiscale restante, atat inaintea inceperii executarii silite, cat si in timpul efectuarii acesteia, inlesniri la plata, in conditiile legii.
Numai consiliul local poate aproba proiectul de hotarare privind stabilirea procedurii de acordare a inlesnirilor la plata creantelor fiscale locale si beneficiarii acestor inlesniri.

Aprobarea esalonarii la plata restantelor la bugetul local, se va face pe o perioada stabilita in hotararea de consiliu, incepand cu data de intai a lunii urmatoare depunerii la sediul directiei de impozite si taxe/ primariei a cererilor prin care se solicita acordarea facilitatii.


de exemplu:
[ link extern ] /
Ultima modificare: Miercuri, 21 Noiembrie 2012
carmen01011958, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Esalonarea datoriilor la bugetul local Naty_Iris Naty_Iris Buna, acum cateva zile am mai pus un topic legat de niste datorii ramase din timpul casatoriei, la primaria unde locuiesc ... (vezi toată discuția)
Esalonare obligatii fiscale persoane fizice elenaulmeanu elenaulmeanu Buna ziua,am primit azi un plic de la directia taxe si impozite prin care sunt somata sa platesc in 15 zile impozitul la masina+vreo doua amenzi si cheltuieli ... (vezi toată discuția)
Inregistrare anaf succesiune apartament RamonaBrodo RamonaBrodo Buna ziua, recent am facut succesiunea in urma careia am devenit proprietra unui apartament. Pe Certificatul de mostenitor s-au trecut si datoriile catre ANAF ... (vezi toată discuția)