avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Necesitate aviz constructie casa in afara Parcului ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Necesitate aviz constructie casa in afara Parcului natural Comana

Buna ziua.

In urma cumpararii anul trecut a unui teren in comuna Mihai Bravu - jud Giurgiu, inerent, doresc sa construiesc o casa. Motiv pentru care m-am adresat Consiliului judetean Giurgiu de unde am obtinut un Certificat de Urbanism. In acesta, observ ca mi se solicita aviz de la Parcul Natural Comana, de ale carui granite teritoriale stabilite prin lege ma desparte aproximativ 1 km. sun la Administratia Padurilor care are parcul in administrare si desi mentionez ca sunt in afara parcului si solicit sa fiu indreptat catre textul legislativ care ar mentiona ineptia ca si in afara granitelor parcului, tot acea institutie raspunde, mi se explica ca ar fi ordine ale ministrului, care nu sunt publice !!!!!!!!!!!
Va solicit parerea, eu am decis sa le trimit in scris solicitarea, cu confirmare de primire si declaratie de continut, atasand documente topografice si de posesie.
Mie unul mi se contureaza un abuz, nu ar fi insa primul si fara indoiala nici ultimul in aceasta tara.
Cel mai recent răspuns: s.c. MIRA ECO GROUP s.r.l. , Consultant protectia mediului 22:50, 22 Noiembrie 2012
Buna seara!
In general, zonele protejate au o arie de protectie a carei raza variaza de la caz la caz. Aceste perimetre de protectie sunt stabilite prin statutul de organizare al parcului, acte care, intr-adevar, nu prea le gasesti pe internet....
Custozii ariei protejate au obligatia de a verifica orice activitate ce se vrea a fi despasurata inclusiv in acest areal: inchipuiti-va ca d-voastra construiti o casa, dar la fel de bine puteati construi un combinat chimic, si acela ar fi avut impact sigur asupra Parcului.
Din exces de zel, Primariile cer si astfel de avize, desi e la mintea cocosului ca nu veti avea impact. De ceel mai multe ori se finalizeaza destul de repede (o saptamana - 2) si se rezuma la o hartie prin care spun ca nu este necesar avizul lor pt asemenea proiect. Nu au cum sa va ceara raport de mediu/ studiu de impact pt asa ceva.
Ca un exemplu, unei gradinite care dorea sa demoleze un perete interior ca sa largeasca o sala de clasa i s-a cerut acord de mediu.....S-a depus o cerere si o documentatie minima si in 10 zile au primit raspunsul de care aveau nevoie.
Numai bine!


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expropiere sau spoliere ? neamtu 2 neamtu 2 În anul 2009 mi-a fost aprobat de autoritățile române și de Comisia Europeană un proiect cu fonduri europene . Fiind vorba de o pensiune în Delta ... (vezi toată discuția)
Ce mod de organizare sa alegem? kxy kxy Buna ziua, Am incercat sa gasesc raspuns la o intrebare care tine de partea juridica/legi, etc si n-am reusit sa ajung la o concluzie cu ajutorul ... (vezi toată discuția)
Legislatie mediu marmo marmo Buna ziua, Puteti sa imi trimiteti si mie Strategia nationala de protejare a mediului si OMMGA 860/2002 privind aprobarea Procedurii de evaluare a impactului ... (vezi toată discuția)