avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 304 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... dosar pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

dosar pensie alimentara

buna ziua ,ma numesc gabriela si as vrea sa-mi spuneti daca se poate depune un dosar de pensie alimentara in conditiile in care sunt despartita de sotul meu de 1 an si 2 luni ,iar el nu contribuie cu nici un ban,pana la deschiderea actiunii de divort .
si as vrea sa-mi spune-ti si daca se poate inainta actiunea de divort la notar ,divortul fiind prin intelegere amiabila la mijloc fiind 2 copii minori.
va multumesc anticipat.
Cererea se depune la judecatoria de pe raza domiciliului dvs , unde locuiti cu copiii.
Un divort pe cale amiabila presupune un acord pe toate aspectele, sa fie de acord cu divortul, apoi in tot ce tine de copii.. locuinta, autoritate parinteasca, pensie; apoi cu privire la nume daca vi-l pastrati sau reveniti la cel anterior casatoriei.
Puteti divorta deci la notar daca exista intelegere, dar va costa mai mult decat in instanta
Ultima modificare: Vineri, 23 Noiembrie 2012
gi-jane2, moderator
multumesc ,aveti idee cat costa la notar?macar aproximativ.va multumesc.
Pt ca aveti copii, in jur de 1000 de lei. In instanta fara avocat, 39 de lei.
multumesc .dumneavoastra ce m-ati sfatui sa fac. vrem sa divortam pe cale amiabila,iar copii sa ramana la mine dar nu stiu unde este mai bine in instanta sau la notar. mentionez ca as vra sa nu se lungeasca prea mult.
Daca va grabiti si v-ati inteles si in privinta pensiei, la notar.
La instanta dureaza pana va da termen.

Alte discuții în legătură

Divort andreea_roshkata andreea_roshkata Buna ziua! Vreau sa divortez de sotul meu cu care am 2 copii minori si as vrea incredintarea lor si pensie alimentara. Imi puteti da un sfat si sa-mi spuneti ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pentru divort doina hara doina hara Ce acte am nevoie la depunerea actiunii de divort? Mentionez ca eu nu lucrez, deci nu am venturi si avem doi copii unul major dar inca elev si unul minor de 14 ... (vezi toată discuția)
Majorare pensie alimentara Anny.dumy Anny.dumy Buna ziua , de 3 ani am bagat divortul la notar impreuna cu tatal copilului meu iar pensia alimentara a decis el ca trebuie sa dea 200 ron pe luna .. dar acum ... (vezi toată discuția)