avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulentul de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulentul de insertie

Buna ziua.

Am nascut in decembrie 2011 si in iunie 2012 am reinceput activitatea, din acea luna primind si stimulentul de reinsertie.
As vrea sa stiu daca acest stimulent il voi primi pana cand implineste copilul 1 an sau 2? Eu in cererea de intrare in concediu de crestere a copilului am optat pentru concediu de 1 an.

Va multumesc anticipat pentru raspuns.

Cu respect,

Luiza Petcu
Cel mai recent răspuns: Dragos Stefan , Consultant resurse umane 14:50, 23 Noiembrie 2012
Daca ati optat pentru CCC pana la implinirea copilului a varstei de 1 an, prevederile art. 7 alin. 2 lit. a) din OUG 111/2010 sunt incidente in cazul dvs.:

Art. 7. - (1) Persoanele care in perioada in care sunt indreptatite sa beneficieze de concediul pentru cresterea copilului, prevazut la art. 2 alin. (1), obtin venituri supuse impozitului prevazute la art. 3 au dreptul la un stimulent de insertie in cuantum lunar de 1 ISR.
(2) Stimulentul de insertie prevazut la alin. (1) se acorda dupa cum urmeaza:
a) pentru persoanele care beneficiaza de concediul pentru cresterea copilului prevazut la art. 2 alin. (1) lit. a), daca acestea obtin venituri supuse impozitului inainte de implinirea de catre copil a varstei de un an, pentru perioada ramasa pana la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani;
b) pentru persoanele care beneficiaza de concediul pentru cresterea copilului prevazut la art. 2 alin. (1) lit. b), daca acestea obtin venituri supuse impozitului, dupa implinirea de catre copil a varstei de un an, pentru perioada ramasa pana la implinirea de catre acesta a varstei de 2 ani;
c) pentru persoanele care beneficiaza de concediul pentru cresterea copilului cu handicap in varsta de pana la 3 ani, prevazut la art. 2 alin. (1) lit. a), oricand, pe toata perioada.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent insertie caniculesei caniculesei Buna ziua! Va rog spuneti-mi, beneficiez de stimulent de insertie daca am solicitat concediu crestere copil pana la varsta de 2 ani, dar revin la serviciu ... (vezi toată discuția)
Stimulent insertie mitreasilviu mitreasilviu buna ziua, sotia a ales 1 an CCR, dar intre timp firma a dat faliment si exact dupa 1 an intrat in somaj. Se va angaja la 1 oct (data la care copilul va avea 1 ... (vezi toată discuția)
Concediu pentru cresterea copilului dana01 dana01 Buna ziua, Ma intereseaza si pe mine la concediul pentru cresterea copilului daca optez pentru doi ani si dupa ce optez la o anumita perioada as vrea sa ma ... (vezi toată discuția)