avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... coasigurat
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

coasigurat

care sunt procedurile (pasii) pentru ca mama sa fie numita in calitate de coasigurat, cum poate beneficia ea de serviciile medicale din calitatea de coasigurat? precizez ca ea locuieste in alt judet, decat in cel in care eu lucrez.
Cel mai recent răspuns: mihaelapostolache , utilizator 21:59, 26 Noiembrie 2012
Documentele necesare sunt stabilite la art. 20 alin. (1) lit. d) din Norma metodologica privind stabilirea documentelor justificative pentru dobandirea calitatii de asigurat, respectiv de asigurat fara plata contributiei, aprobata prin OCNAS 617/2007, dupa cum urmeaza:

- declaratie pe propria raspundere a mamei dvs. din care sa rezulte ca nu realizeaza venituri proprii;
- declaratie pe propria raspundere a salariatului prin care acesta declara ca are in intretinere persoana respectiva.
In baza acestora angajatorul o va trece ca si coasigurat in adeverinta (conform anexei 1^1 din Ordinul 903/2007) pe care v-o elibereaza pentru medic si in declaratia 112
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Noiembrie 2012
leuca_luminita, utilizator
revin. eu lucrez cu contract de colaborare PFA si platesc lunar catre CAS singura contributiile. mama are domiciliu in alt judet decat cel in care locuiesc si lucrez eu. pot lua in intretinere o persoana (mama) care locuieste in alt judet?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Social-asigurari sanatate Jenovaghost Jenovaghost Pe scurt: mama mea nu are nici un venit, are 60 ani si nu are asigurare medicala. Cum as putea sa o iau in intretinerea mea-fiind copilul ei- si sa beneficieze ... (vezi toată discuția)
Coasigurare pentru mama SoricelulMeu SoricelulMeu buna ziua, vreau sa va intreb ce acte trebuie sa fac ca sa o trec pe mama coasigurat medical al meu (vezi toată discuția)
Coasigurat carmenali carmenali Buna ziua.Tatal meu doreste sa o ia pe mama ca si coasigurat, ce documente ii trebuiesc? (vezi toată discuția)