care sunt procedurile (pasii) pentru ca mama sa fie numita in calitate de coasigurat, cum poate beneficia ea de serviciile medicale din calitatea de coasigurat? precizez ca ea locuieste in alt judet, decat in cel in care eu lucrez.
Documentele necesare sunt stabilite la art. 20 alin. (1) lit. d) din Norma metodologica privind stabilirea documentelor justificative pentru dobandirea calitatii de asigurat, respectiv de asigurat fara plata contributiei, aprobata prin OCNAS 617/2007, dupa cum urmeaza:
- declaratie pe propria raspundere a mamei dvs. din care sa rezulte ca nu realizeaza venituri proprii;
- declaratie pe propria raspundere a salariatului prin care acesta declara ca are in intretinere persoana respectiva.
In baza acestora angajatorul o va trece ca si coasigurat in adeverinta (conform anexei 1^1 din Ordinul 903/2007) pe care v-o elibereaza pentru medic si in declaratia 112
revin. eu lucrez cu contract de colaborare PFA si platesc lunar catre CAS singura contributiile. mama are domiciliu in alt judet decat cel in care locuiesc si lucrez eu. pot lua in intretinere o persoana (mama) care locuieste in alt judet?