avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Factura auto strainatate
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Factura auto strainatate

Buna ziua ,am si eu o nelamurire ,in data de 5 iunie anul acesta am cumparat un autoturism din franta de la o firma,am luat de trei ori numere provizorii fara sa mi spuna cineva ca as avea nevoie de o factura.Acum la inmatricularea definitiva s a trezit cineva de la ghiseu sa mi spuna ca i mi trebuie si factura din franta,altfel nu pot sa o inmatriculez.Precizez ca sunt persoana fizica,nu sunt platitoare de TVA.Ce se poate face acum??In astfel de cazuri este obligatorie factura sau?
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: nelutrifoi , utilizator 11:34, 25 Noiembrie 2012
Treansferul dreptului de proprietate se face in baza unui contract. factura poate tine loc de contract. Transcrierea transferului dreptului de proprietate (inmatricularea) se face in baza documentului prin care s-a transferat acest drept, respectiv contractul de vanzare cumparare. Solicitati in scris Serviciului inmatriculari auto temeiul legal pentru care va refuza inmatricularea.
Deci sa inteleg ca nu este obligatoriu sa ai factura,in cazul acesta unul din cei trei functionari publici de la ghiseu face un abuz.A ti putea sa mi spuneti ce lege se refera la acest lucru,ca sa fiu cat de cat documentat cand ajung acolo?? Multumesc tare mult de ajutor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am o problema legata cumpararea unei masini Simona1988 Simona1988 Buna ziua.Am cumparat o masina sh, fara numere de niciun fel, mi s-a zis ca nu a fost scos niciun set de nr rosii si ca voi putea scoate primul set fara nicio ... (vezi toată discuția)
Vanzare-cumparare autoturism Endelus Endelus buna ziua doresc sa achizitionez un autoturism de la o persoana juridica. intrebarea este care sunt pasii pe care trebuie sa-i fac pentru a o inmatricula pe ... (vezi toată discuția)
Procedura radiere masina cu pastrarea numerelor alexandru8 alexandru8 Buna ziua! As dori sa va intreb cam care este procedura/pasi de radiere definitiva a unui autovehicul din circulatie cu mentiunea ca doresc sa tin numerele ca ... (vezi toată discuția)