adrianabresug a scris:
va rog sa imi spuneti daca facturam produs finit catre o firma care are sediul in romania inregistrata in scopuri de tva in romania dar cu punct de lucru in strainatate factura o facem cu tva ?marfa am trimis-o direct in italia pe baza de aviz pt ca nu am stiut cum sa facem factura ,stim ca pt un client din stat membru care ne transmite cod valid de tva trebuie sa facem factura fara tva dar pt firma cu sediul in romania dar pct de lucru in italia cum facem ?
Daca firma din Romania nu va comunica un CUI valid de tva din Italia al punctului de lucru (in sensul ca acel punct de lucru sa fie inregistrat de scop de tva in Italia; bineinteles cui trebuie sa inceapa cu IT) facturati cu tva pt CUI romanesc al firmei din Romania.
Conteaza si catre cine vindeti nu numai unde merge marfa, asa cum eronat s-a afirmat intr-o postare precedenta. Punctul de lucru al firmei din Romania poate nu are obligatia sa se inreg in scop de tva in Italia, poate pt firma cumparatoare din Romania livrarea este un nontransfer.