avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensionare anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensionare anticipata

buna ziua,vreau sa intreb daca cumva este in dezbatere o lege care modifica diminuarea penalizarii la pensionarea anticipata celor care au peste 35 de ani vechime.multumesc
Cel mai recent răspuns: catula , utilizator 19:07, 26 Noiembrie 2012
Nu am auzit pana acum de asa ceva si nici nu cred ca se va intampla pentru ca nu este posibil.
multumesc mult dar vreau sa va intrb cat este penalizarea daca tatal meu impineste in luna aprile 60 de ani si are lucrati 37 de ani 8 luni si 19 zile si vreau sa va mai intreb daca somajul se trece la vechime???multumesc anticipat
1. Deoarece are stagiul complet de cotizare indeplinit poate solicita pensie anticipata partiala la varsta de 60 de ani.

2. - Diminuarea pensiei este de 0,75% pentru fiecare luna de anticipare.
- In cazul tatalui dvs. este vorba de o anticipare de 5 ani = 60 de luni = 45% diminuare.
- La data cand va implini varsta de 65 de ani pensia anticipata partiala se transforma in pensie pentru limita de varsta si se elimina diminuarea.

3. - Perioada de somaj este stagiu de cotizare pentru pensie (contributia a platit-o Agentia de Somaj).
- Deci stagiul de cotizare al tatalui dvs. este de 37 ani, 8 luni si 19 zile plus perioada de somaj indemnizat.
multumesc mult am mai vb cu dv trebuia sa iasa la 59 de ani la pensie dar nu i a luat in calcul gupa a 2 a si am dat casa de pensii in jydecata si avem termen in 12.10.2013 si pana atunci am spus sa iasa la pensie anticipata in aprilie pt ca implineste 60 de ani

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie iubisbb iubisbb Daca o salariata(femeie) este nascuta in octombrie 1953 cu o vechime in munca de 34 ani, 8 luni, 21 zile la data de 31.05.2012 si vrea sa se pensioneze ce fel ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partiala chireatudor chireatudor Am 33 ani stagiu de cotizare si as dori sa ma pensionez anticipat partial: am dreptul la asa ceva si ce penalizari suport fiid nascuta in 21 ianuarie 1957! (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata rl_lucian rl_lucian Buna ziua, Tatal meu, in varsta de 60 de ani, are deja peste 35 de ani munciti legal. As dori sa stiu, tinand cont de cele de mai sus, care ar fi ... (vezi toată discuția)