avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vanzare-cumparare imobil perfectat de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vanzare-cumparare imobil perfectat de avocat

Cat de legale sunt contractele de vanzare-cumparare perfectate de catre avocat?
Tranzactiile imobiliare nu trebuie facute la notarii publici?
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 17:40, 26 Noiembrie 2012
este valabil, cu conditia de a urma un proces privind obtinerea unei hotarari care sa tina loc de act autentic.
Sunt foarte legale. Depinde cam ce efecte produc.

Dacă au ca obiect un bun mobil, produc efectele unui contract de v/c. Daca au ca obiect un imobil, au valoarea unui antecontract, dînd naştere obligaţiei de perfectare a contractului în formă autentică.
Pentru bunurile imobile se incheie actul autentic de instrainare numai la notarul public.
Instanta, in baza unui precontract de vanzare cumparare, poate sa constata intervenita vanzarea cumpararea unui bun imobil.
dar se poate crea un sediu social intr-un imobil astfel dobandit, perfectand cu proprietarul dobanditor (prin intermediul contractului incheiat la avocat), un contract de imprumut de felosinta? (comodat)
themis a scris:

Sunt foarte legale. Depinde cam ce efecte produc.

Dacă au ca obiect un bun mobil, produc efectele unui contract de v/c. Daca au ca obiect un imobil, au valoarea unui antecontract, dînd naştere obligaţiei de perfectare a contractului în formă autentică.


Domnule avocat,
si daca dau naştere obligaţiei de perfectare a contractului în formă autentică, exista un termen general in care pot face acest lucru, sau se poate prevede un anume temen in contact, cu acordul ambelor parti?

Alte discuții în legătură

Vanzare-cumparare imobil ipotecat cls cls Buna ziua. In ce conditii este in regula incheierea unui antecontract de vanzare-cumparare a aunui imobil ipptecat la banca? Mentionez ca , cumparatorul ... (vezi toată discuția)
Este valabil un act de vanzare cumparare a unei case facut la avocat? in fata instantei este luat in considerare? Andyx Andyx Am facut contract de vanzare cumparare la avocat in birou la o casa.Este legal,are vreo valuare? (vezi toată discuția)
Precontract de vanzare cumparare teren DoamnaIlenus DoamnaIlenus Va rog sa ma ajutati cu cateva raspunsuri vis-a-vis de un precontract facut de mama mea. Ea locuieste in Bucuresti de multi ani si anul trecut a primit ... (vezi toată discuția)