avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 964 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Este valabil un act de vanzare cumparare a unei case ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Este valabil un act de vanzare cumparare a unei case facut la avocat? In fata instantei este luat in considerare?

Am facut contract de vanzare cumparare la avocat in birou la o casa.Este legal,are vreo valuare?
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 16:53, 26 Octombrie 2010
Nu este valabil, dar in baza lui puteti solicita instantei sa dea o hotarare care sa tina loc de ctr. de v-c. Aceasta va fi act autentic si pe baza ei puteti intabula etc.
Actul incheiat in cabinetul avocatului , (contractul de vanzare- cumparare) , este valabil , si are valoare de antecontract de vanzare cumparare, care va obliga sa perfectati actul in forma autentica la notar , in termenul contractual.
In cazul in care nu va prezentati la notar in termenul stabilit , pentru perfectarea vanzarii ,cumparatorul are la dispozitie actiunea judiciara prin care instanta da o hotarare care tine loc de contract v-c in forma autentica.
buna ziua.
pentru instrainarea imobilelor nu se cere forma autentica a contractului .
cerinta formei autentice este prevazuta doar la instrainarea sau dobandirea terenurilor, sub sanctiunea nulitatii absolute a actului de instrainare.

in practica, se prefera autentificarea contr. de v-c a imobilelor la notar, pentru mai multa siguranta ! !
Ultima modificare: Marți, 26 Octombrie 2010
Roxana alina Stancu , Avocat
din cate stiu exista practica judiciara prin care instanta a declarat valabil un act de vanz-cump facut de un avocat si a dispus inscrierea lui in cf-la iasi parca
asa cum s-a precizat mai sus de catre colaga actul autentic se cere numai in situatia terenurilor
mergeti la notar sa autentifice actul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare-cumparare imobil perfectat de avocat Oanamares Oanamares Cat de legale sunt contractele de vanzare-cumparare perfectate de catre avocat? Tranzactiile imobiliare nu trebuie facute la notarii publici? (vezi toată discuția)
Legat cu titlu particular intr-un antecontract de v-c frey frey Buna ziua. Am o nelamurire si sper sa ma puteti ajuta. Intr-un antecontract de v-c a unui imobil cumparat pe legea 112/1995 (cu interdictie de instrainare) a ... (vezi toată discuția)
Tranzactie teren fara act notarial julia_julia julia_julia As vrea sa ma ajutati intr-o problema: tatal meu a facut o declaratie de vanzare a unui teren agricol in anul 2006 .Acel teren era dat de primarie pentru ... (vezi toată discuția)