avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ATACARE ACT DE VANZARE CUMPARARE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ATACARE ACT DE VANZARE CUMPARARE

Buna ziua!
Am urmatoarea situatie : bunicul meu vroia sa-mi lase mie casa in care am crescut 18 ani. A decedat fara sa apuce sa faca testament. Mama a cedat partea ei in favoarea bunicii mele. Bunica mea a facut contract de vanzare cumparare pentru celalalt copil , fratele mamei...respectiv unchiul meu.
Actul s-a incheiat la o avocata prietena de familie foarte buna a unchiului meu.
Nu se poate face dovada banilor pentru ca nu au existat.

Intrebarea mea este se poate ataca actul in vederea anularii pe motivul ca nu s-a platit nici o suma pentru aceasta vanzare?
Bunica mea a zis ca ma sustine in vederea acestei actiuni. Unchiul meu a ai construit o casa in acea curte. Pe mine ma intereseaza doar casa veche in care am crescut adica jumatate din proprietate...restul unde are unchiul meu nu are decat sa ramana cu ea.

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!

O zi buna tuturor!
...contractul trebuia facut oprin notariat...cel putin sub aspectul formei e nul...
buna ziua.
permiteti-mi sa va contrazic. contractul de v-c respectiv, chiar daca este incheiat in biorul unui avocat, este perfect valabil. forma autentica se cere doar pentru instrainarea terenurilor , nu si pentru imobile !!
bunica dvs. poate sa ceara anularea actului in instanta, invocand neplata pretului .
iar referitor la teren, sunt mai multe discutii ..
...ultimele modificari alel egii 114/1996 prevad autentificarea contractelor avand ca obiect locuintele...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare-cumparare atestat de avocat sau autentificat de notar? PAS22 PAS22 Pentru vanzarea-cumpararea doar a unui garaj (constructie provizorie)al carui teren apartine primariei, este obligatorie incheierea contractului in forma ... (vezi toată discuția)
Nesemnare contract de vanzare-cumparare BiancaTudose BiancaTudose Buna ziua! Poate cineva sa ma ajute cu un raspuns... Bunica mea s-a trezit ca unchiul meu a cumparat de la ea toate proprietatile..am facut rost de ... (vezi toată discuția)
Cum sa procedez??? anagelina anagelina am si eu o problema si as vrea sa va cer parerea inainte de a incepe demersurile. am sa incep cu inceputul.cand parintii mei au divortat(aveam 3 ani) eu am ... (vezi toată discuția)