Poate cineva sa ma ajute cu un raspuns... Bunica mea s-a trezit ca unchiul meu a cumparat de la ea toate proprietatile..am facut rost de contractele de vanzare-cumparare si la rubrica Vanzator este o semnatura insa nu ii apartine bunicii mele. Ce pot sa fac?
Se pot anula contractele?
Multumesc!
In mod normal proprietatea asupra bunurilor imobiliare, cred ca la acestea va referiti cand spuneti "proprietatile", se face numai prin incheierea unui act sub semnatura privata autentificat de notarul public. Sa intelegem ca bunica nu a fost la notarul public, dar totusi acesta autentifica semnatura ei?! Iar actul produce efecte juridice, adica bunurile sunt transmise si in Cartea Funciara?
Exista doua variante: fie bunica a fost la notar si nu isi mai aduce aminte, fie unchiul impreuna cu notarul au falsificat actele prin care s-a transmis dreptul de proprietate.
contractul de vanzare-cumparare a fost autentificat la notar insa pe contract nu este semnatura bunicii..nu stiu daca bunurile au fost transcrise in cartea funciar dar presupun ca da ..contractul are ca data de autentificare luna august 2012..nu exista posibilitatea ca bunica sa fii mers la notar pt ca locuieste cu mine. Bunica are 87 de ani..nu se poate deplasa...ce pot sa fac? in numele bunicii?
Dacă aveţi convingerea că bunica nu a semnat în faţa notarului, faceţi o plîngere penală împotriva notarului pentru fals intelectual. Adică, dumneavoastră redactaţi plîngerea, iar bunica o semnează. În cadrul procesului penal bunica se va constitui parte civilă.
Acum, fie falsul aparţine notarului, care, cu bună ştiinţă, a atestat prezenţa bunicii în faţa lui şi semnarea de către ea a actului, fie notarul a fost indus în eroare de către o persoană care seamănă cu bunica dumneavoastră şi care s-a prezentat la notar cu actul de identitate al bunicii.
Angajaţi un avocat. Altfel, vă veţi pierde în proceduri.