avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cumparat cu acte false
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cumparat cu acte false

Uniunea Baptista a avut o biserica filiala intr-un sat din Vrancea care functiona cu autorizatie de functionare si stampila proprie(filialei). De cca 2 ani i-a retras autorizatia si stampila. Imobilul ramanad in continuare sa-l foloseasca cei din sat tot in scop de inchinare.( inteleg ca erau tolerati). Cu o luna in urma 2 indivizi au facut acte,stampile si semnaturi false in care pretind ca unul din pastorii baptisti le-a dat drept de vanzare-cumparare a acestui imobil contra unei sume mari de bani. Dar nici un pastor nu are acest drept, ci doar comitetul Uniunii(care este proprietarul).
Notara a facut act de VC pe persoana fizica , la unul din acesti indivizi fara a avea actul de constituire a persoanei care ar vinde-Uniunea, fara vr-un acord scris al Uniunii, pretinzandu-se a fi "reprezentant" al acesteia celalalt individ. S-au folosit stampile false( facute dupa cea originala-care intre timp se schimbase si ei nu stiau- au facut-o copiid-o dupa vr-un document mai vechi). Pastorul i-a dat in judecata pentru ca i-a falsificat semnatura.
Care ar putea fi rezultatul unui asemenea proces?
Cel mai recent răspuns: narcis-andrei , utilizator 10:48, 18 Ianuarie 2010
Nu ar trebuii sa fie vreo problema. Subiectul e interesant de prezentat din punctul de vedere al actului care a fost intocmit. Rog colegii juristi sa ma ajute in sensul in care din ceea ce stiu eu pentru un asemenea act actul trebuia autentificat de catre un notar. Daca este asa cum este posibil ca notarul sa fi autentificat actul respectiv. Daca nu este necesara autentificarea notarului cred ca simpla dovedire in instanta a faptului ca cei care au vandut nu aveau acest drept este suficienta.
Cel care a cumparat este , tehnic , cumparator de buna credinta , deci nu i se poate intampla nimic din punct de vedere penal. Ramane doar vanzatorul care , sunt foarte mari sanse sa fi folosit si acte de identitate falsificate! Cum a putut autentifica notarul public un asemenea act de vanzare al unui imobil , in conditiile in care , pe langa actele de proprietate originale , certificat fiscal si extras de carte funciara ,mai avea nevoie si de imputernicirea Uniunii Baptiste acordate vanzatorului pentru instrainarea imobilului , ramane de stabilit de catre autoritatile competente!
In mod cert este un proces care va dura! Cunosc astfel de cazuri care au durat 7-8 ani pana la ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii judecatoresti de anulare a contractului de vanzare cumparare! B-)
Cumparatorul nu a fost de buna credinta: el a facut stampile false, el a falsificat semnatua pastorului, el a ridicat certificatul fiscal chiar de la primar. El am inteles ca este in cardasie cu judecatori(zice el) si notara. De fapt cineva l-a invatat sa faca acestea, este totusi un om fara studii, de la tara, nu stia pe unde sa umble. Deasemeni a spus ca procesul va dura pana la 12 ani, de unde sa stie el asta?
" Imputernicitul" -vanzatorul este confuz, el zice ca nu a stiu ce face, de fapt nici de bani nu stie nimic. Dar notarei nu-i trebuia actul de infiintare a Uniunii si actul de proprietate al imobilului?
Sunt multe falsuri si am fi vrut ca procesul sa aiba loc in Bucuresti, la domiciliul pastorului, a Uniunii, si nu in Focsani zona de unde apartine imobilul si unde este domiciliul cumparatorului si "imputernicitului" . Se poate?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare cumparare imobil prin procura luminutza luminutza Buna ziua. Intreb pt pe cineva care a vandut un apartament, unei perechi baiat-fata necasatoriti acestia fiind plecati in Anglia. In actul de v/c scrie ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare in familie nerespectat lori_margo lori_margo va rog sa-mi dati ceva sugestii privind o vanzare cumparare intre nepoata si bunici cu urmatoarele mentiuni Este vorba despre un teren scump situat in nordul ... (vezi toată discuția)
Furt de proprietate fiordeanoana fiordeanoana buna ziua. as vrea sa stiu cum sa procedez in cazul in care m.am trezit cu pamantul vandut fara ca eu sa stiu iar titlul de proprietate este la mine fara nici ... (vezi toată discuția)