avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... VENITUL NET LA PERSOANE FIZICE INDEPENDENTE (PFI)
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

VENITUL NET LA PERSOANE FIZICE INDEPENDENTE (PFI)

Buna seara, am o nelamurire.
Cum se calculeaza venitul net la o PERSOANA FIZICA INDEPENDENTA (agent de asigurari) la un venit brut de 500 lei spre exemplu?
Din cate stiu eu, se calculeaza 500*5.5%=28lei
Apoi din 500-28=472lei
Apoi aplic 16%, adica 76 lei si imi da in final venitul net 500-28-76=396 lei.
As avea nevoie de o lamurire va rog frumos!!!! Multumesc, o seara buna!

Alte discuții în legătură

Care sunt procentele contributiilor ale unei pfa? larissalore larissalore Buna ziua, Un prieten lucreaza in functia de contabil si doreste sa se inregistreze si ca persoana fizica autorizata (PFA - daca este posibil). Acesta ar ... (vezi toată discuția)
Calculul impozitului pentru tichetele de masa feola feola Am distribuit tichete de masa in data de 27iulie2010 pentru luna iulie.Se retine impozit pentru ele la lichidarea lunii iulie ?Se retine 16% numai pentru ... (vezi toată discuția)
Cass se calculeaza la dividend brut sau net? kutezz kutezz Bună ziua, studiez posibilitatea de a trece de la PFA la Micro. În situația în care am un dividend brut de 10.000 RON la care aplic impozit de 16%, ... (vezi toată discuția)