avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... somaj???
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

somaj???

buna,
as dori sa stiu ce decizie s-a luat in privinta somajului pe 2009, a fost acceptata propunerea de 75% din ultimele 3 salarii? cum se va aplica? multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:45, 2 Februarie 2009
Cuantumul acestei indemnizatii este diferentiat, variind in functie de stagiul de cotizare realizat.
Indemnizatia de somaj reprezinta 75% din salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata, in vigoare la data stabilirii acestuia, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin un an.
Pentru persoanele care au realizat un stagiu de cotizare de cel putin 3 ani, la aceasta suma se adauga un procent diferentiat in functie de stagiul de cotizare, calculat prin aplicarea asupra mediei salariului de baza lunar brut pe ultimele 12 luni de stagiu de cotizare. Aceste cote procentuale diferentiate in functie de stagiul de cotizare sunt:
- 3% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin 3 ani;
- 5% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin 5 ani;
- 7% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin 10 ani;
- 10% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin 20 de ani.

Pana in acest moment nu stiu mai mult de atat.
claudiak a scris:

buna,
as dori sa stiu ce decizie s-a luat in privinta somajului pe 2009, a fost acceptata propunerea de 75% din ultimele 3 salarii? cum se va aplica? multumesc.


Legea nr.76/2002 nu a fost inca modificata, astfel incat in prezent sunt aplicabile prevederile expuse mai sus de nikol.ilea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutorul de somaj MarinD MarinD Va rog sa-mi spuneti daca sunt PFA si am fost concediat de la locul de munca , pot beneficia de ajutorul de somaj pana imi gasesc alt loc de munca? Multumesc (vezi toată discuția)
Somaj mcfc mcfc Buna ziua, Puteti sa ma ajutati cu raspunsul la o intrebare? Pentru o vechime in munca de 34 luni si un salariu tarifar de 2550 ron cat este indemnizatia ... (vezi toată discuția)
Valoare indemnizatie somaj 2010 shumy shumy Buna ziua! Spuneti-mi si mie va rog frumos care este valoarea indemnizatie de somaj in acest moment in Romania? Am citit undeva ca \"La acest procent se adauga ... (vezi toată discuția)