Pe data de 12 august pe la ora 4 dimineata am fost oprit de Pol Rutiera conducand sub influenta bauturilor alcoolice.(stateau la panda) Am primit dovada pentru retinerea permisului fara drept de conducere si dosar penal pentru 0.56 in aerul expirat. Am fost la spital unde mi s-au recoltat 2 probe, la testele pentru reflexe nu am avut probleme , am dat declaratie si cam atat.Motivul a fost un "prieten bun" care vroia neaparat sa ajunga acasa (dupa ce am baut niste vin la altcineva acasa) intrucat la acea ora nu mai circulau mijloace de transport in comun. Problema este ca nu am primit nicio instiintare de atunci, am fost de 2 ori la Politie; prima data mi-a spus politistul care a retinut permisul ca rezultatul de la IML este de 0.75, ca a vorbit cu procurorul sa imi dea SUP, dar acesta a solicitat calcul retroactiv.Acum 3 saptamani am fost la Parchet, mi-au zis ca dosarul e la Politie, unde am vorbit cu un alt politist la care era dosarul(altul fata de cel care a retinut permisul).M-a chemat dupa 2-3 zile iar raspunsul a fost acelasi ca al primului politist.(macar acesta e mai civilizat)Ce as putea sa fac sa aflu ceva concret?pentru ca timpul trece si nu se rezolva nimic.Adica sa stiu daca mai primesc permisul sau voi fi dat in judecata?Cu procurorul nu cred ca are rost sa ma duc sa vorbesc fiind un om ocupat cu lucruri mai importante...Tin sa precizez ca politistul care mi-a retinut permisul nu s-a comportat tocmai civilizat, desi nu m-am opus, nu am facut circ, nu cred ca l-am deranjat cu ceva decat cu faptul ca era prea bucuros ca a prins un permis ca sa mai discute prea multe cu posesorul.Cand am fost prima data acesta mi-a mai zis ca a fost o diferenta de 34 de minute intre aer si sange( eu nu am tras de timp) si cred ca a facut lucrul asta ca sa nu ia in calcul proba de sange.Imi pare rau si pe zi ce trece mai rau ca nu m-am gandit putin in acea seara; macar m-a facut sa constientizez unele lucruri, sa apreciez ce-i al meu si ca "prietenii" nu merita atata timp cat ii intereseaza doar persoana lor.:sorry: Am permisul de 4 ani, fara antecedente. Multumesc !
Update: am sunat azi la IML si nu au niciun calcul retroactiv pe numele meu.As putea sa actionez Politia Rutiera in judecata?S-au implinit 4 luni si n-am primit nicio instiintare.
Pai despre analizele la sange mi-au zis.Asa m-am gandit si eu, cu platitul calcului retroactiv , dar daca au spus ca nu a fost solicitat niciun calcul ce sa platesc? Tind sa cred ca m-au mintit putin politistii, sa-mi arate ca legea e la ei. Stima !
Buna ziua utilizatorilor avocatnet.ro !
Dupa 5 luni de zile tot n-am reusit sa rezolv nimic.Chiar Politia Rutiera poate sa isi bata joc de cine vrea fara nici o grija? Am sunat acum 10 minute la IML din nou, sperand ca voi putea plati calculul retroactiv sa mearga ancheta mai departe, pentru ca tind sa cred ca politia "nu are bani pentru calcul", intocmai cum mi-a spus domnul avocat.Acestia mi-au zis ca nu este solicitat niciun calcul si nu am ce plati daca nu cer cei de la rutiera.As putea plati la rutiera? Sau as putea sa ii actionez in instanta? Pentru ca in ritmul acesta pot sa imi fluture dosarul de la un politist la altul ani de zile, la mintea lor. Multumesc si stima celor care vor sa ma ajute !
Cand am fost ultima data la Politia Rutiera si am intrebat al 2-lea politist la care a ajuns dosarul daca trebuie sa platesc ceva, acesta mi-a raspuns negativ.
Update dupa muuult timp.Am primit rezolutia la posta si e SUP deoarece analizele au iesit 0.75 si 0.60. 1 an si 4 luni a durat toata treaba si se termina probabil cu o contraventie, fiindca "fapta de natura penala nu exista".
Dupa ce a stat 7 luni dosarul la rutiera, am platit calculul retroactiv solicitat de politisti;in comunicare este specificat ca are o valoare teoretica(0.85), dar nu exista certitudinea ca atat aveam si dupa inca 7 luni la Parchet mai trebuie sa stau si dupa cei de la rutiera 10 zile lucratoare.Adica 2 saptamani si un pic, ca banuiesc ca au liber de Craciun, Si nu inteleg de ce.
In comunicare mai scrie si ca domnii politisti au depasit termenul de predare al analizelor excesiv, cu 5 zile in plus. As dori sa ma lamureasca si pe mine cineva daca nu pot sa iau permisul mai repede, tinand cont ca am asteptat 1 an si 4 luni in loc de 4 luni si cine isi asuma anul in plus fara drept de conducere in loc de 4 luni cat era
timpul maxim pentru contraventia la care ma incadrez? Multumesc frumos si sarbatori fericite !
Permis de conducere
Cda66
Acum 1 an de zile am fost oprit în trafic de un echipaj de la politia rutiera, am fost testat cu etilotestul, rezultatul a fost 0.00. Polițistul mi-a făcut ... (vezi toată discuția)